Saturday, March 12, 2016

Kemenangan paling besar dalam tahun 2015

bila dah lama tak menang, sekali menang fuiyooo perasaan tu lain macam sikit. tetiba terasa teruja nak masuk segala contest. tapi sehari je lah, lepas pada satu hari malas sebenarnya.

ini contest yang saya masuk masa raya, dah lamaa betul, sebenarnya dah tak ingat pun.. cuma hantar satu penyertaan dan penyertaan adalah based on lucky draw.. 

tarikh tutup peraduan dalam bulan July 2015.. 

sekali dapat telefon dalam awal December katanya saya menang hadiah kedua. first memang tak ingat lah contest ape, tapi bila PIC call anggukkan aje :p

Belek punya belek rupanya contest yang ini ..


Sebenarnya banyak nak dijadikan cerita.. Cerita pertama..

(1) PIC call kata saya menang, katanya surat kemenangan akan dihantar ke alamat rumah
(2) bila surat sampai, saya buat relax je dulu sebab katanya boleh redeem sampai 18 jan 2016
(3) surat atas meja, masa tu saya buka isi surat letak sebelah sampul surat
(4) hari sabtu, memang ada akak cleaner datang rumah, sebab takut kakak ni letak rate-rate.. i pun simpan lah
(5) problem terjadi lepas ni, i tak ingat langsung mana i letak surat tu, cari punya cari tak jumpe
(6) PIC call tanya bila nak ambik, saya kata OK Sabtu 16 Jan 2016
(7) dalam perjalanan saya call kate saya datang tak de surat, mati-mati PIC ni tak bagi katanya kene bawak surat jugak. Walaupun i dah sampai ke office mereka, dia still kate tak boleh 
(8) first time pengalaman PIC macam gini, tapi redha je lah
(9) balik rumah dua hari tu macam nak gile cari, sampai lah hari 18 jan tu..
(10) pagi 18 jan tu saya dah pasrah, mungkin RM2,000 bukan rezeki saye.. nak nangis pun ada, ye lah dah lah jarang menang kan. Saya call lagi PIC, tapi dia still insist tak boleh. Geram juga, macam lah tak de a copy of the letter kan.. tak habis habis dengan ayat "ini prosedur"
(11) malas nak bising-bising, i gigih cari Marketing Manager of Kimberly-Clark ni. Email dah draft dah..
(12) Dalam sibuk mencari, sekali husband kata "tadaaaa"
(13) rupenya saye letak dalam beg dia :p
(14) terus zassss pergi office ni di Kelana Jaya
(15) Memang Allah kata kalau itu rezeki kita rezeki kita lah


(1) Happy dapat voucher Parkson RM2,000
(2) Dalam hati terbayang nak beli alat - alat elektrik
(3) Mulalah usha-usha dekat Parkson KLCC nak beli air fryer
(4) sekali terkejut, KLCC Parkson takde bahagian Home Appliances langsung
(5) Dah gelabah dah, takkan lah RM2,000 nak beli baju je.. tak menariknya 
(6) Lepas tu try pergi Parkson Nu Sentral
(7) Alhamdulillah ada Home Appliances section
(8) Rupanya kata promoter, kalau Parkson Home Appliances cuma ada di Maju Junction Mall dan Nu Sentral saja


(1) Yeay, hati gembira dapat beli Air Fryer Tefal RM1,299 Tapi ada discount jadi RM1,099 tak silap 
(2) Lepas tu memang dekat rumah memerlukan bread toaster sebab emir suka roti toast
(3) Mula-mula nak juga toaster Kenwood color-color tu, tapi.... i cukup tak berkenan Toaster yang tak de penutup.. untuk i Toaster kene ada penutup untuk tutup roti, i tak suka dia terbukak gitu
(4) Cari-cari cuma brand Tefal je ada penutup.. Walaupun color dia cuma hitam dan silver, i ambik jer sebab sangat prektikal. Harga Toaster Tefal ni pun dalam RM135 kalau tak silap
(5) Masa saya beli tu hari terakhir untuk bulan tu ada Parkson Card, kalau beli certain amount, boleh dapat voucher.. dah la beli guna voucher, dapat voucher lagi.. yang saya ingat sebab beli dua barang di atas tu i dapat additional RM70 voucher :D


(1) The next time (bukan hari yang sama) jalan di Parkson Nu Sentral lagi. Husband kata kalau boleh habiskan voucher cepat-cepat lagi bagus. Sebab banyak kali kisahnya saya dok simpan voucher tu last-last tak digunakan (sama ada expired atapun hilang dalam simpanan)
(2) saya bagi tahu Emir, ibu bagi RM200 ambiklah beli apa-apa pun
(3) Emir belek-beleklah bahagian toys, bahagian stationery, satu pun dia tak berkenan di hati
(4) Emir cakap dia nak juicer
(5) Belek-belek juicer, harga semua RM1,000 (im not going to buy RM1,000) just for a juicer.. nak cari yang murah pulak macam kene perah2 tu 
(6) ada juga RM500++ saya still rasa mahal, yelah voucher di tangan tinggal berapa ratus jer 
(7) Last-last kami jumpa juicer dari Tefal. (Kebetulan semua barang Tefal).. Emir yang jumpa
(8) Harga pun berpatutan.. Dalam Rm290, discount jadi RM226
(9) Beli ni dapat lah RM10 voucher lagi


(1) Memang bagus gile fruit juicer ni.
(2) sejak ada juicer, selalu sangat Emir menapak buat jus hari-hari
(3) Sekarang kalau pergi Juicework ke ape rasa mahal sebab dekat rumah Emir selalu buat.. 
(4) Pembelian voucher paling berbaloi memang lah fruit juicer ni 



(1) Masalah sekarang adalah dapur kecik gajet banyak :D
(2) Macam-macam juice dah Emir experiment.. semua sedap..


Alhamdulillah di atas pemberian ini. selebih duit beli gajet di atas saya beli baju untuk sekeluarga..

4 comments:

Nad MamaZN said...

tahniah! rezki tu :)

AyuArjuna BiGoshh said...

wahh rejeki...seb baik jumpa surat tu...
macam2 dapat beli...grats mira..

mama tisya said...

kalo dh rezeki, insya allah ada kn..tp PIC tu tkkn la tkleh tolak ansur kn...byk juga hasil gadget tu...bgs emir suka minum jus & rajin buat jus....kalo voucher parkson mmg kena redeem cpt2 sbb expired cpt ..kalo voucher jusco ok lg no expired date tp start april dh start ada expired date cumanya masa tu lama juga la aritu tnye dlm 2thn..still ok la

aimi said...

Waaaa bestnyaaa... Tahniah mira. Berbaloi dpt beli mcm2. Rajinnya emir...bagusla suka minum jus dlm keadaan cuaca kita skrang ni

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez