Thursday, January 22, 2015

Lost World of Tambun || Part 4 || Tiger Show

First of all, boring tak cerite pasal Lost World je.. i understand ramai yang tak de gambar bile dekat sini sebab semua masuk dalam locker.. same to me kalau tak de waterproof camera.. and i ni jenis yang malas juga nak mengusung barang-barang kalau keluar masuk air.. hubby i yang rajin

and so.. this is one of the attraction in Lost World. The tiger show.. actually the tiger tu tak buat ape pun.. The tiger show ni cuma ada pada pukul 3 dan 4 petang.. we all tak tahu pun jadual ni, secara kebetulan masa kiterang lalu lalang show baru nak start..



Ada podium, tapi masa pukul 3 punya show ramai nyer orang.. bila kiterang cari tempat duduk, adalah satu row tak de orang duduk.. i dengan emir duduk lah, rupenya patut la tak de orang duduk, panas kene direct.. tapi takpelah sabar je..



Hubby berdiri sepanjang show ni.. tempat duduk i dengan Emir ni is in the middle, jadi semua nampak, senang.. dalam cage ni ada dua tiger, seekor umur 9 tahun seekor lagi umur 10 tahun.. nama nya i lupe..



Sebenarnya tiger show nyer sebenarnya tiger feeding show.. but the tiger is well-trained.. boleh mendengar arahan... Selain tiger show, diselitkan jugak bird show.. gambar nya hubby tak ambik pulak.. i was so impressed tengok burung pandai kire matematik.. 

yang paling best, chicken dance.. with the real chicken :)




Lepas habis tiger show ni, kami ke tempat lain.. bila datang balik lalu kawasan ni sekali lagi Tiger show diadakan.. Masa kami datang, dia mintak volunteer.. boleh pulak Emir tetiba angkat tangan and was chosen untuk pergi ke depan.. Sayang sangat tak de gambar sebab bateri dah habis..

Beraninya anak ibu... 



1 comment:

Mama Zharfan said...

siyes besh tau baca entries u ni..sbb byk yg i tak join ie tak tagk pun tiger show time gi sana heheh sibuk main air and posing2 sblm main air tu jer

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez