Friday, January 02, 2015

Birthday party at Desa Waterpark

Minggu terakhir Disember yang lepas, abang ipar saya (abang emran)  jemput kami anak beranak untuk raikan birthday anak bongsunyer di Desa Waterpark. Emir bile dengar nak buat party dekat theme park apatah lagi Desa Waterpark memang meloncat lah.. he loves water so much!

Masuk je dalam Desa Waterpark, salam-salam semua orang, kami anak beranak termasuk la mak bapak nyer terus hilang haha.. Ini kali kedua kami ke sini, kali pertama dulu tak banyak sangat gambar yang dikongsikan sebab masa tu tak de waterproof camera. Jadi bila dah ada waterproof camera ni, official photographer Desa Waterpark sorang pun tak datang dekat kiterang :D


Ini adalah pemandangan di Desa Waterpark. Tempatnyer tidak lah besar, dan tidak lah kecik jugak.. sedang-sedang aja.. as compared to other theme park at Klang Valley, Desa Waterpark ni tak ramai sangat orang. kiterang datang ni pun cuti sekolah dan masa weekend, crowd still tolerable..  rasenye ni kalau datang masa off-peak memang tak de orang langsung..


Emir cuba jugak untuk meniti jambatan ni.. tapi orang besar pun setakat i berdiri dekat situ sorang je berjaya lepas, yang lain semua masuk dalam air.. 



Emir dengan cousin kegemaran nyer. bile Abang Nan ada, memang  mata dia nak ke abang nan saje, nak nak abang nan nyer rajin melayan Emir.. 


Sampaikan bila abang nan stop untuk berhenti makan, Emir pun stop tak nak buat ape-ape sampai lah abang Nan datang balik.. ini pulak masa kami main wave. Wave ni tak selalunyer ada. lama juak selang selinyer.. masa wave ada, semua orang akan berpusu main dengan wave. paling best kalau dapat at the top of the wave. 



Sedar tak sedar, rupenyer kami ni syok sendiri sedangkan ahli keluarga yang lain semua dah kumpul untuk nyanyi lagu birthday :p Macam budak kecik pulak sebab kiterang kene panggil naik ke "darat"


Papa, sebab pegang kamera jadinya gambar nyer tak banyak la kan.. ini antara gambar Papa dengan Emir


Ini pulak bapak bapak budak yang dah lama tak jadi budak haha..


Gambar kami berdua masa tengah tunggu thunder bolt (satu-satunyer ride dekat Desa Waterpark ni) tapi malang nasib kami.. tunggu punye tunggu, sekaliii, Thunder Bolt hari tu rosak pulak.. grrr.. jadi selfie lah kami berdua... mr husband bukan jenis orang yang suke pas kamera dia dekat orang untuk ambik gambar.. dia kurang berkenan sikit..


Budak comel baju hitam dengan stripes merah itulah anak sedara I, Alya yang sambut birthdaynyer yang ke 10. 


Kakak-kakak iparku. Berkaca mata hitam kakak kandung husband saya, dan sorang lagi ibu Alya


Selfie dalam air bapak dan anak.. mata Emir serong serong pulak.. 


Masa kali pertama datang dulu, slides ni Emir tak dapat naik sebab tak cukup tinggi, tapi kali ni Alhamdulillah Emir dah lepas ketinggian. Memandangkan Abang Afnan nyer rajin melayan, jadinya Emir pun naiklah bende ni ...

10 Kali.. yes you are right.. 10 kali...!!


i ni al gayat al takut.. jadinye tidak lah i sibuk nak mencuba kan.. Emir dia tak takut tinggi, he loves height and speed, but he is really afraid of dark ..


Kami balik dalam pukul 4 lepas hujan renyai turun. itupun dah puas main dah.

Alhamdulillah antara aktiviti yang menyeronokkan masa cuti sekolah

3 comments:

Liza Yati said...

Desa waterpark again? Mesti best la tu. Kena try kena try!! Dh byk kali ckp nak p, tak terpi lagi. Huhu. Sedih. Nama ja dekat umah.

Wan Amira Wan Salleh said...

ha haha.. again :p

Ezna said...

I tak pernah dtg sini....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez