Wednesday, October 09, 2013

Hari Sukan - Perbarisan vs Costume Party

Hari Sukan sekolah Emir telah berlangsung pada 1 October yang lalu. Sepatutnya, Hari Sukan berlangsung lebih awal tapi terpaksa postpone sebab the scheduled date diselubungi jerebu. Jadi terpaksalah saya, ambik cuti yang tak berapa ada ni pada hari Selasa.

Honestly, I was too excited to see the final output after working errr "quite hard" to finish the wings (walaupun untuk 6 orang budak saje ;p). Semua murid diminta datang pada pukul 7 pagi, memang pagi betullah, but we arrived around 7.15. and yadaa.. few of the kids dah ready dah.. and of cos mostly are girls. boys lagi suke melompat ke sini ke sana.. :)

Menarik kan.. Emir antara orang yang last sekali pakai. knowing him, he loves to wait.. dia jenis malas nak berebut. 


muka budak-budak yang tak de perasan ni.. Guess which is Emir? Cikgu pun sporting , jadi mascot lagi. Kagum sebab mak ayah dapat work together and make it happen especially most of the mothers are working mummies..

Kelas Emir was the first class who get ready by 8 am. Kami ni skema, ikut buku pukul 8, so sebelum pukul 8 lagi the kids beratur dekat luar.



Mula-mual seronok, ketawa-ketawa, sekali nak dekat pukul 9 pun tak start lagi.. tahu lah kanak-kanak ni, dengan rimas nya pakai costume, dengan perut dah lapar..dengan letih menunggu.. After 30 minutes, budak-budak ni dah start restless.. Anak i lagi best.. mintak pergi toilet --


Jom tengok kelas lain.. banyak gambar husband I yang ambil. Untuk sukaneka, seperti biasa untuk Tahap satu iaitu kelas dari Tahun 1 sampai tahun 3.. dan setiap kelas akan prepare untuk perbarisan ni.. Memang meriah.. dan kalau i sendiri, memang satu pengalaman yang baru.. yelah, biasa perbarisan setakat kawad kaki masuk padang je kan.. yang cantik pun selalunya yang tukang pegang sepanduk tu.. 

Gambar i ambik ni semua budak tahun 1 je...


yang atas ni jadi seahorse..



atas ni pulak jadi elephant


yang atas ni adalah turtle, belakang tu guna tudung salji yang kecik lepas tu decorate macam turtle.. kreatif kan.. 


yang atas ni, i doubt is tahun 1, macam darjah 3 - shark!!


Tibalah masanya Emir dan kawan-kawannya masuk perbarisan.. Serious ok.. bangga sangat.. dan macam tak sangka anak i dah besar.. 



Nanti i upload lagi gambar-gambar untuk jamu mata dari kamera husband i.. 

2 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

bestkan klu sek anak i pun mak ayah yang paling beria bila event macam ni hehehehe

Salma Tayo said...

seronok pulak ada costume masa perbarisan.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez