Monday, September 09, 2013

Emir 7th birthday - dari lensa Papa Emir

As a note, gambar ini tidak diedit oleh Papa, kene letak disclaimer ni, kang ada yang marah kang :p saya yang ambik dari dalam Papa punya kamera dan transfer. dah alang-alang tu terus upload, kalau tak memang tak terupdate terus.

Yer cerita ini berlaku pada 29 Jun 2013, hari yang jatuh pada hari Sabtu. Setelah bertahun-tahun lamanya tak buat birthday party untuk Emir (hanya setakat di sekolah jer), kali ni kami berbesar hati untuk throw a party untuk Emir.

Sebelum tu minta maaf kerana tak dapat jemput semua. Memang niat buat party untuk Emir supaya dia happy, jadi kami cuma ajak satu kelas Emir dan saudara mara dan rakan terdekat. Alhamdulillah, saya telah booking tempat ni sebulan lebih awal. Dan kami memilih Jungle Gym di Bangsar Shopping Centre sebagai venue untuk birthday Emir kali ni memandangkan tempat ini memang senang sangat nak parking dan senang nak cari.

Benda pertama yang saya pertaruhkan adalah buat swimming pool cake, i ni bukannya pandai pun. dahlah bertahun-tahun tak buat cake, apatah lagi fondant cake, tapi saya bulat tekad nak jugak buat cake untuk Emir. Walaupun tak kemas dan cake tak seberapa, tapi seriously i puas dapat buat cake untuk birthday Emir. kene selalu brush up skill ni untuk belajar macam mana nak buat kek bagi kemas. :)


Goodie bag, yes, the party pack. Antara perkara yang sangat penting kalau birthday party ni, bebudak memang expect akan dapat party pack. Kami tak de specific theme, asal boleh je :) . Kebetulan masa kami beli paperbag di Jusco ni memang ada banyak jenis Football ni (itupun sebenarnya kami siap cari dekat setiap drawer / storage :p) terbongkok-bongkok kami cari tanpa menghiraukan orang lain :p dapat lah dalam 80%, yang lain tu campur-campur je.


Party decoration memang disediakan oleh pihak Jungle Gym. The organizer, Joshua and his staff are very friendly and helpful to ensure we had a smooth celebration. Thanks team! appreciate that!!


Gambar husband Ezna dan husband Ayu. Malangnya Suzi tak dapat hadir sebab masa tu mak Suzi datang KL. 

Kesian Ayu, tersalah timing. Dia datang awal, masa Ayu telefon, I was still at home :) dan Ezna nak tanya boleh, beg tu beg yang i kenal ke? serious tak ingat color :)

Thanks you all for coming. After that, Papa dah tak banyak click gambar sebab kene layan tetamu.. 


Let me see, whether i know kawan-kawan Emir ke tak. Bawah ni Imran, 6 tahun, kawan Emir di tempat mengaji. Kesian dia, dia balik awal, I seriously forgot to give him the party pack.


Anak-anak kawan-kawan baikku..  anak Ayu dan anak Ezna.. anak Ezna, Dania tudung cantik-cantik..


Cake cutting .. :) Alhamdullillah Emir tak kisah pasal kek. dan paling penting, Alhamdulillah tak de sorang budak pun mengata kek i huhu.. Takut jugak babe :) Takut malu haha


Lepas cake cutting baru makan. Masa nak susun meja makan ni, staff Jungle Gym suruh budak duduk dengan parents supaya senang handle, but i told them no, kids should have their own table and mix with their friends, pandailah budak-budak ni kan.. majoriti 7 tahun. My mother, masa budak2 ni tengah makan, sibuk pasang telinga sebab nak tahu apa lah yang the kids borak.. :)


Emir dengan topi Boboi Boy pemberian Angah (my SIL). Kelas Emir ni kalau siapa2 buat birthday party, they will just drop and go. So, masa nilah i merasa macam cikgu sebab nak handle semua budak-budak ni at one time. 


Irfan (the red shirt), he is in the same class with Emir and they have known each other since i think they were 3 years old!! Danny (anak jiran I) pun dapat topi yang sama dari Angah :), Imran and Amani yang comel dekat sebelah tu.. 


Qais, antara kawan-kawan yang Emir baik di sekolah. ;)


Love this candid!!


Sarah si comel ni. On the same day ada sorang lagi  budak kelas Emir buat birthday party (girl). Floral theme. Jadi, macam party ni terpecah dua, yang laki banyak datang party Emir, yang perempuan banyak datang party lagi satu. So this cute girl came to this birthday party after attended the other party. Semangat kan :)


Kawan-kawan Emir di tempat mengaji.


Baru perasan, papa Emir banyak ambik orang yang sama je :)



Alhamdulillah the party went well. Its a normal birthday party. Nasib kami baik sikit sebab we were the last batch yang ada party masa tu, kalau tak lepas 2 jam mereka akan suruh clear cepat2 dan tetamu kene balik cepat-cepat. so, we were there at Jungle Gym until 8.40pm macam tu.

Paling best semua makanan licin selicinnya!!

Anyway Ezna dan Ayu ada blog mengenai party Emir.. 


Kepada tetamu yang hadir, minta maaf kalau ada terkurang dan terima kasih sebab sudi luangkan masa untuk meriahkan party Emir. 

Gambar dari photographer kami baru dapat semalam. Nanti saya update sikit-sikit. 

4 comments:

Mama Zharfan said...

rugi me tak dpt dtg....me bwk my mom jln2

mama tisya said...

bdk2 kalo wat party mmg suka la kn...tisya pn last wat time die 3thn dlu...

Ezna said...

patut traffic i carta tertinggi dari blog u :-) Thanks Mira. Almost 100 visitor dari blog u :-)

Ezna said...

ye...beg biru tu beg yg u kenal tu :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez