Sunday, August 05, 2012

Budget Hotel Cameron Highlands - Senarai budget hotel / List of budget hotels @ Brinchang, Cameron Highlands, Hotel Cameron Highlands

I went to Cameron highlands and decided to compile this for my readers' reference. Im not sure about you, but for me, being a sudden visitor, finding a hotel at one of the most tourist attraction in Malaysia is really a challenge.

I have tried to Google, but unfortunately, the info are quite similar. You go and Google yourself, orang copy paste je dari blog yang satu itu.. 

So first of all, ,of course by all mean most of us will choose Equatorial.. :) tapi kalau penuh, then how? ok, i dunno, but for me i prefer to stay in Brinchang. I know there are few other hotels yang quite ok + provide breakfast and all, but during the peak season, bear in mind that the traffic adalah bumper to bumper ok, kalau u stay jauh sikit pada Brinchang area, tak ke satu hal setiap kali nak keluar, kene menghadap jam.. ;) and Brinchang is the most happening place in Cameron.. :) banyak jimat masa kalau kite stay in that area. You have Brinchang night market, kalau malas pergi pasar malam Brinchang, banyak kedai dekat keliling tu, then ade Strawberry farm - the nearest yang u boleh jalan kaki dekat area Brinchang (The Agro Farm). 

Gambar-gambar hotel dekat bawah ni I gigih ambik yer sebab nak tunjuk kat you all, i jalan kaki lagi sorang-sorang just nak ambik gambar.. .. i malas nak letak caption, lambat.. :) but of course, the quality of the picture tak cantik la kan.. :)

Jom I mulakan hotel-hotel sekitar Brinchang yang boleh jalan kaki ke pasar malam Brinchang je yer.. First of all, of course I start with the place that I stayed for 2 nights. Hotel Chua Guin. Hotel ni letak betul-betul dekat hadapan jalan besar Brinchang tu, tapi Hotel Chua Gin bukan hanya bangunan ini sahaja, ada lagi bangunan lain terletak di belakang bangunan ni. Personally, sangat bersih. masa i pergi peak season, harga adalah RM205 semalam.

The owner especially the husband adalah sangat friendly, cuma bile you all  booking jangan terkejut if they ask for RM100 deposit first. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai hotel ni, boleh tengok entry i dekat sini yer..


Hotel Chua Gin
Telephone: +605 4911 801

Then, meh I introduce hotel yang sangat popular sekitar Brinchang ni..

source: Hotel Rosa Passadena
Tel  : 6 05 - 4912288 

Hotel Rainbow
Tel  : 6 05 - 4914628, 4914648 


I rasa this two hotels adalah sangat popular dan premier di sini.. Kire exclusive dekat area Brinchang.. 

Next, i nak introduce hotel yang popular, kalau orang cari budget hotel, they will ask for this hotel first..



Hotel Star Regency
Phone : 605-4915 133



Hotel Jasmine
Phone : 605-4911588 



Hotel Brinchang
Phone : 605-4911755

Hotel Parkland
Phone : 605-4911299

Hotel Kowloon
Phone : 605-4911366





Im not sure Hotel Remix II and Hotel Remix ni same company ke tak.. However, this is the phone number:- 05-4912439.


Hotel Green Garden
Telehone: 06-4915824

Then, barulah i pergi kepada hotel yang betul-betul budget hotel... atas tu budget hotel jugak, tapi agak popular.. yang bawah ni budget hotel tapi masih ade dalam listing hotel di Cameron di Agoda..

Hotel Sentosa
Phone : 605-4911907

Hong Kong Hotel
016-5513 876
012-5644 278

 
Hotel Tudor Inn
Phone : 605-4901353

Yang bawah ni senarai hotel budget di Cameron.. :) Pilihan di tangan anda...

Hotel Golden Night
013-5077744 
019-3870865

Hotel Emerald Point
019-3357798

Hotel Ria Cameron
05-4901777

 Hotel Hill Garden Lodge
Phone : 605-4912 988 / 605-4912808

 
 Hotel Pines & Roses 
05-491 2203
012-561 7678

Hillville Rest House
Tak tau no phone..

Ok, sekian :) 

Hope you find this entry sufficient to your need and preferences :)





10 comments:

Iryani Noor said...

bulan 4 aritu aku duduk kt rosa pasadena tu.. the food was not bad, tp yg tak tahan waktu mlm kt belakang hotel tu cam ada wat wayang cina.. bising giler...

nnt aku nk try la duduk kt Hotel Chua Guin... slalu kalu p sana aku duduk kt Flore de Cottage, sebelah Tudor Inn tu..

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Gopal Yadav said...

fantastic post and Thanks for sharing this info. It's very helpful.
Guesthouse in Jaipur

azeqa said...

Thanks for the sharing, it helps me lot! try google hotel2 budget ni tp x appear. Many thnaks! :)

aizu's life said...

thanx sharing sis.. mmg sgt2 membantupost kali ni..
btw, salam perkenalan :)

cikgu remy said...

tima kasihlah sebab lum pernah gu Cameron Highlands tercari-cari hotel bajet

Fuzamusa said...

WOW..thanks for the info..padat. Memang sedang mencari2 hotel nak stay dgn family nanti.
Hmm yang mana the best yer? Tak bising waktu malam? senang parking..
i mean semuanya serba ok?
1st time nak stay sini

Wan Amira said...

terima kasih kalau rasa post ni berbalaoi.. mm kalau tempat parking yang ada parking lot sendiri cuma hotel2 besar je.. equatorial (mahal) dan Rossa Passadena.. yang lain memang kene cari parking sendiri :) macam saya parking dengan Hotel Chua Gin, kira senang juga nak dapat parking

ungu violet said...

no fon hotel chua gin mcm xckup je....

anak Wan Salleh said...

salam awak (ungu violet).. thank you sebab bagi tahu saya walaupun pos ni dah bertahun2 :) ok saya dah update.. terima kasih

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez