Sunday, December 12, 2010

Seamaster Paint is giving away 50,000 litres FREE paint!!!

and we managed to grab 10 litres of them..

Sebagai rakyat Malaysia yang sangat sejati.. mendapat hadiah percuma atau ape saje barang-barang percuma adalah sangat sebati dengan rakyat Malaysia. Sila jawab, sape yang tak pernah sibuk2 nak cube minum air free yang hanya tak sampai separuh cup kecik dekat dalam supermarket? Kalau ade yang tak pernah try.. I  belanje teh tarik satu ha-hah.. 


Itu baru air yang setuguk pun tak sampai kite dah berebut-rebut.. inikan pulak kalau ade announcement yang kate - "Seamaster Paint is giving away 50,000 litres FREE Paint" Pendek kate free paint.. bulat mate.. mahu tidak..

Macam mane I tau.. mase tu pergi tengok Harry Potter dekat Wangsa Walk, dekat entrance tu, I nampak ramainyer manusia yang beratur, tapi tak tau pasal ape. Sebagai orang Malaysia yang sibuk, I pun pergilah untuk tahu, sekali ade bagi cat free. kalau ikut hati mase tu, I memang sanggup beratur dari tengok Harry Potter :p, tapi mengenangkan dah janji ngan Encik Suami untuk tengok Harry Potter.. hasrat tu dipendamkan saje.. 

Balik rumah, terus tengok and cari website Seamaster Paint, ade schedule give away, jadi I pun targetlah untuk serbu Tropicana.
Hari Sabtu yang hening yang selalunya I bangun sedikit lambat, I bangun dengan semangat nak bende FREE.. dasar orang Malaysia :d.. Dengan Emir, I heret sekali pergi beratur..

Sekali tengok, sungguh ramai manusia yang mecari rezeki cat di pagi Sabtu, paling kecewa, kepanjangan beratur adalah sangat panjang berbanding Wangsa Walk. Rugi.. Tak tau lah pukul beratur orang dah start beratur, sebab mase I sampai pukul 10.10 pagi.


Emir seperti biase, mood nyer adalah sedikit tidak Ok, mane tak nyer, satu tak cukup tido, dua, tunggu beratur sangat panjang, mase ni rasuah ape pun dah sikit tak jalan.. tapi nasib lah Emir dapat bertahan dalam sejam sebelum dia dah mule start radio ulang ulang cakap nak balik...


Mak bapak Emir lain pulak.. Ye lah dapat jimat dalam RM200 + , dengar kate satu tong tu hargenyer RM100+, mane tak senyum sampai ke telinga kan.. dah la tengah berkira-kira nak cat bilik.. kira rezeki datang tepat pada masanya.. 


So, ape yang kite kene buat.. mule mule macam mane pun, kene bangun pagi pagi pagi dan sila beratur seawal yang boleh, sebab ade 2 jenis cat yang akan di Giveaway kan. Satu untuk cat dinding, satu lagi untuk cat besi atau kayu. Setiap satu jenis ade dua color.. jadi tentunya cat untuk cat dinding adalah menjadi poojaan hati untuk kebanyakkan mereka mereka yang beratur..

Tapi , I patut tabik hormat dekat Seamaster Paint sebab sedaya boleh mereka cuba untuk kawal mereka mereka yang kiasu dari datang berulang ulang.. Jadi ape depa buat.. bile you beratur, baru depa akan bagi voucher untuk redemption berserta dengan kertas putih.. kalau nak dapat ni, anda mesti mesti dan mesti tunjuk IC. takde kompromi, kalau u all kate IC u tertinggal, SELAMAT JALAN.. nak amik untuk orang lagi SELAMAT JALAN.. kalau ade rasa keingingan nak tambah cat free dengan guna MyKid anak anak, pun SELAMAT JALAN.. sebab derang cuma akan layan IC biru itu sahaja..


Nak tau berape lame I beratur, nak dekat 2 jam :) haha tak de keje boleh la buat.. :D (takde keje?? baju bertimbun timbun tak basuh bukan keje ke Mira :D) menyesal jugak tak beratur dekat Wangsa Walk.. Mase tengah beratur dekat sejam tu, ade pulak announcement yang buat sedikit kecewa..

"Stock of wall paints are running low.. we only have about less than 200 hundreds left"

dah la kite ni datang target nak free wall paint ni.. sekali boleh pulak annoucement macam tu.. kiterang pun konon konon cakap lah, kalau oil paint pun, kiterang nak belasah jugak cat dinding haha..

bile tengah beratur tu, dalam 50 orang kat depan kiterang.. wall paint tinggal dalam 6 jer, mase tu sedih la jugak.. sekali nasib ade rezeki, sebab rupenye adalah satu jenis color yang tinggal 30 kot je lagi.. mase tu punye lah doa, at least biarlah sempat sampai kat kiterang.. 

itu orang kate kalau dah rezeki memang rezeki, sampai kat kiterang tinggal lagi less than 20je wall paint yang tinggal, kesian jugak kepada mereka mereka yang beratur kat belakang tu.. ye lah i think most of us nak wall paint kan.. ok lagi satu macam mane derang check tak de orang nak nipu, nak redeem the paint, kene tunjuk IC sekali lagi and they will key in our IC and check.. kalau kate IC kite dah pernah appear, kirim salam lah nak amik cat lagi kalaupun dah beratur 2 jam..


Cume tak tahan, ade sorang anggota RELA ni, suruh kiterang tutup stroller, dia kate Emir ni kacau orang lain.. wah angin la kiterang, tapi mase tu kiterang buat diam jer.. lagi sekali mase tu kalau anggota RELA tu suruh kiterang tutup stroller, i bet my husband memang boleh naik angin mase tu.. tak logik betul, stroller boleh ganggu orang lain.. please lah..

Ok, abaikan cerite marah marah sebab we all akhirnya berjaya dapat 10 litres of FREE Wall Paint color biru.. suke!! dah alang penat beratur tu, wajiblah amik gambar happy kan.. mase kiterang amik gambar ni, one of the staff tu siap suggest lagi kat mane kiterang patut amik gambar.. 


Kalau nak happy, laki i lagi over happy.. dia amik gambar solo lagi banyak pade I, tapi cukup lah satu je I tayang kat sini kan :)


Sekarang ni adalah proses bertanya sekalian sedara dan rakan yang berdekatan untuk pinjam paint brush, and brush yang gelek gelek tu, tak tau panggil ape.. nak beli macam kedekut sebab nak pakai pun sekali je kan.. 

Hari Ahad (hari ni) last day nak redeem free paint at Tropicana City Mall.. I berusaha jugak update blog ni hari ni (walaupun baru balik jalan jalan kul 12 malam) nak kasik rakan rakan blog grab this opportunity andai kate sempat bukak blog i pagi pagi..

kesimpulannyer

THANK YOU SEAMASTER PAINT!!




   

9 comments:

Mama Zharfan said...

me suka jer brg2 free, tp kalau queue panjang, me tak sanggup, hubby me plak lg ler tak sanggup sbb dia bukan jenis beria2 sgt bab2 brg free ni..

anyway, happy painting!!!

ashra said...

samalah dgn mama zharfan.Kita suka gak brg free,tp nak beratur,malas gile.tp,ni btul2 worth la.

besnye..kita duk umah sewa lagi,tak le cat sesuka alam.tp,mmg giler la teringin la cat dinding umah.rase cantik je,umah ada kaler2.hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ummi Dania Yasmine said...

free..i like!!!

mama_umar_maryam said...

wahh..xsaabr tgk hasil cat nnt ;)

mummysyafie said...

best nya dapat barang free..nak jugak lar. tapi mesti terlepas dah kan..

Em's Family said...

ezna: semua orang suke free stuff!! :D

zety: err err.. kene tunggu cik abang cari roller untuk cat

mummysyafie: dah terlepas la wak.. hari ahad hari tu last day..

This is .... said...

cerita my husband pulak lain.. kitorang kat melaka.. my hubby ronda2 survey lock rumah baru, skali terjumpa lori cat nippon paint.. they were giving discount for the paint.. buy 1 free 1.. apa lagi, my hubby belilah.. jimat sikit!

Anonymous said...

guarire dal tumore glucosamine chondroitin msm rebetol 200 asthme femme enceinte diabetes kenmerken sersrt test duphaston voltaren bambini yeux hypertension achetez acomplia depressione malattia

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez