Tuesday, August 18, 2015

Emir first sleepover

Not easy not easy. 

Walaupun dengan sedara mara, tapi sebab pengalaman pertama untuk si ibu amat lah payah. Sebenarnya Emir dah minta ibu untuk benarkan tido rumah Imran dan Irfan. Imran dan Imran ni pangkat Uncle untuk Emir tapi sebab lebih kurang sebaya, jadilah geng gitu..

So untuk pertama kalinya Ibu benarkan Emir tido di sana.

Emir memang tersangatlah happy.. Happy teramat.. tapi ibu


Honestly with ibu and papa, I did feel a bit weird tinggal berdua haha.. Selalu biasa Emir menyibuk. Yang ini berdua rasa kelako :p You sooo not gonna get stay in boarding school Emir 


Ibu apa lagi, tak habis-habis Whatsapp Auntie Ibu tanya update. Apa nak buat kan.. Ibu asyik terfikir, Emir dah pergi toilet ke belum, minum air masak dah cukup ke belum, kacau orang ke tak.. haishh.. teruk sungguh.. 




Walaupun sehari je, tapi Emir cakap, every year dia nak make sure tido di sana setiap kali raya. Apa-apa je lah Emir. Lets deal when the time comes. 




6 comments:

Mama Zharfan said...

my zharfan is quite independent sbb anak sulung and i pun dh few times bg dia permission utk sleepover .
anyway good job emir!!

aimi said...

Sama la. Mmg mcm xmampu nk tido mlm xde anak2. Even ikut papa blk kg pun satu mlm. Even outstation pun mmg angkut suma. Syndrome apakah? Haha

Ezna Ahmad Khalili said...

I bukan kes sleepover tapi kes mintak kawan ambikkan dania kat school so kena tinggal jap umah dia. Dia call dania ok tak? Padehal dania ok jer. Ummi dia risau terlebih.....i faham sgt u....heheheh

lia ummiirfan said...

hihi.. biasalah tu.. saya pun gitu gak, kalo Irfan sleepover rumah Mama dia, kejap2 call tanya dia ok ke tak, dah mandi ke belum.. and the list goes on.. hihi...

Wan Amira Wan Salleh said...

@suzie yeah i rasa kalau orang yang ada adik they automatically become independent.. Looking back at my childhood, i memang sangat independent. adik tujuh kot :D

@aimi i tak biasa.. i pandang laki i, laki i pandang i.. rase kosong kot :D

@ezna risau lain macam kan..

Wan Amira Wan Salleh said...

@lia bagus.. i believe in anyway, anak2 kene juga independent. cuma saya baru nak mulakan ajar anak saya

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez