Monday, July 27, 2015

Menguruskan perniagaan atas talian (online)

Ok kali ini kita pergi kepada topik yang serious sikit. Tak ada kene mengena dengan raya. Saje nak share pengalaman saya yang ada. Seperti yang kita lihat sekarang ni, perniagaan atas talian adalah sangat IN memandangkan ramai daripada kita susah untuk bershopping atas faktor tempat, anak-anak, ataupun harga. Selalunya perniagaan online harganya adalah lebih murah berbanding di stor stor.

Saya sendiri telah mula berniaga online pada tahun 2008. Masa tu poslaju pun tak berapa nak laju lagi. Tapi kejap saje, setahun je kot, sebab masa tu berniaga baju. Saya tak berapa minat nak berniaga baju. Masa tu saya jual baju maternity. Sebab perniagaan online masa tu masih baru, satu surat khabar berbahasa Inggeris ada telefon saya untuk diinterview, tapi saya tolak memandangkan saya tak de niat nak teruskan perniagaan tu. Ada satu perniagaan online yang seangkatan dengan saya (juga jual baju maternity) sekarang ni saya tengok makin berkembang.. Apepun saya tak menyesal pun tak teruskan perniagaan baju mengandung tu walaupun jujur sangat laku.. so sape nak jual online, try lah jual baju mengandung, memang laku.. 

Sebenarnya i tertarik dengan status satu kawan i di Facebook yang bertanya sesiapa yang berniaga online adakah 

(1) membuat akaun untung rugi
(2) rekod data customers

dan i memang terkejut sebab majoriti yang jawab soalan dia rata-rata tak buat satu pun. rasanya tak sampai 10% pun dari responden yang buat kedua-dua di atas, ramaiiiiiiii yang tak buat ape-ape pun.

ok, i punye business tak de lah boom sangat pun, tak sampai pun lagi dari gaji hakiki i.. tapi cukup lah seadanya. so ini pandangan peribadi saya 

(1) Asingkan bank akaun business dengan akaun peribadi

Bisnes online selalu bisnes persendirian, milikan tunggal. I tahu ramai je yang masih gune akaun sendiri dari akaun syarikat. So atas sebab tersebut, i tahu memang susah nak asingkan duit sendiri dengan duit bisnes nak nak bile kita bagi option customers boleh bank in ke semua akaun kite. Dari pengamatan saya, akaun Maybank adalah paling banyak orang gunekan online transacation.

I masa mula-mula buat bisnes secara serious, i akan key in segala mala personal data dan akaun untung rugi, tapi bila hujung bulan, i couldnt see the money. Memang pelik. Untung ada tapi tak nampak pun duitnya. I tanya husband i. Husband i tanya i sama ada i asingkan tak bank busines dengan bank personal dan jawapan saya tak. Husband saya suruh saya mula asingkan.

Tapi nak asingkan kite kene displin. i tetapkan diri akan ambil profit bisnes pada 1 hb bulan berikutnya. Alhamdulillah since then, barulah nampak hasil berniaga :)

by the way, slowly jangan lupe buat current account, savings account lama-lama bile dah banyak sangat transaction boleh freeze jadinya :D

(2) Key in customers data

Ini sangat wajib. I dari dulu (dulu tu tahun 2008), memang setiap kali orang beli, saya akan key in. Apa yang dibeli, no tel, alamat dan sewaktu dengannya. Penting. bukannya apa, supaya kite kenal siapa customers kite dan ade personal touch dengan customers

(3) Key in profit and sales

Alang-alang dah key in customers data, of cos lah kite akan key in barang apa yang dibeli. Bandingkan dengan harga kos kite. dari situ senang lah nak tengok berapa kite buat duit setiap bulan, dan kite boleh tahu berapa transaction kite per month. Penting, sebab kalau transaction dah sampai 5 digits per month.. u need to see how the money flows, barang apa paling banyak jual, barang apa you boleh push harganya, barang apa you boleh attract lagi more customers

(4) Honest. Jujur. Fast response. kire customer friendly

Well. basic je ni ayat i. saya ni pun sebenarnya online buyer yang sangat tegar. Maksud sangat tegar tu boleh katakan every week ada je parcel datang untuk saya. Dari pengalaman i berurusan dengan online seller yang lain, i praktikkan untuk diri sendiri.

a. Percayalah banyak online seller yang malas nak layan kite bile kite tanya lebih details. so kite jadikan diri kite, lagi banyak customer tanya, lagi kite kene layan dia SEBAB customer yang banyak tanya ni i perasan, kalau dia puas hati, dia akan cerita kat kawan dia atau kalau dia puas hati dia akan beli lagi dan lagi dan customer yang banyak tanya ni selalunya sekali beli banyakkk

b. Fast response. Ok ini terpulang. sebab kite pun ada komitmen lain kan. keje hakiki dan sebagainya. Tapi selagi boleh cuba reply customer kite secepat yang mungkin sebab ada 100 lagi peniaga online yang sama jual barang macam you. :)

c. Jujur. You kene jujur. berniaga kene jujur. Untung sikit pun tak pe. Tak untung pun tak pe. Janji kite jujur. InsyaAllah jika bukan rezeki kite masa tu, Allah akan berikan rezeki lain kemudian hari. Kalau customer tanya pendapat kite tentang sesuatu barang, tok sah lah dok kate barang kite best je, kalau betul fine, tapi kalau tak betul.. cakap je tak best :)

d. Hantar barang cepat. As soon as possible. Kalau tak boleh hantar cepat, bagi tau lah expected date bile kite boleh hantar

(5) Daftar dengan SSM

Ni nak bagi customer lebih yakin dengan kite :) Patutnya ni letak paling first sekali.

(6) Know your business

yes, you really have to know your business. You need to know whether you can demand or not. Kalau u are a baker, crafter ke ape and dah terbukti hasil keje u cantik and kemas, lama-lama pun orang sanggup tunggu. You boleh siap choose lagi customer ni you nak layan ke tak. 

tapi if you are in trading business - jual item beli item yang mana bile you hashtag 1000 gambar keluar barang yang sama jual dengan you, you memang tak boleh demand. Once you demand, sekejapan mereka akan ke seller lain. Online trading business i might say is very competitive.

-per day posting-

(7) Customer is always right

yes,  they are.. :) kite pasti akan jumpe customers yang sangat fussy. yang sangat mencabar diri. I sendiri ada buat salah dalam handling customers. pernah juga tersilap hantar barang, barang pecah dan sewaktu dengannya. Pernah juga customer tulis email panjang berjela complaint sebab tak puas hati dengan service i. Alhamdulillah i anggap semua tu sebagai satu cara untuk perbaiki diri.

Buat baik dengan customers. The best promotion from customers adalah dari word of mouth. Kalau kita salah, just cakap sorry. I pernah beli barang dengan one seller, i order barang dari dia, cepat je kasi tracking no. kalau seller kasi tracking no, maknenya dia akan hantar barang paling lewat pun lagi dua hari lah kan, tapi seller ni simpan barang i sampai seminggu lebih, bile tanya dia kata baru nak ambik stok. so bile i complaint, sikit pun tak de cakap sorry, tak de langsung! masih lagi tegakkan yang dia betul dengan alasan stok takde. since then i memang pangkah besar-besar online seller tu.

(8) The power of sedekah

Setiap bahagian kite akan ada bahagian orang lain. Jadi bile kite dapat sesuatu, sesuatu pun kenalah diberi kepada orang lain. Setiap bulan jangan lupe tunaikan zakat. InsyaAllah akan membawa berkat. Jangan lupe happykan orang sekeliling anda. Tak semestinya kite derma kepada orang yang mememerlukan, kite juga can just give a smile to others face, macam kalau kite isi minyak, sedekahkan lah seadanya kepada mereka di stesyen minyak, they will appreciate you. Keluarga kita apatah lagi kan. InsyaAllah sedikit sebanyak keberkatan ada juga pada kite

(9) In Allah we trust

Paling paling kita kene ingat. Kadang kite keluar budget dah banyak dah, promote blog, bayar advert Facebook, bayar advert dekat instagram artis -artis, tapi business kite tak jalan. Jadi pulangkan diri kite pada yang Esa. kawan i ajar i, belajar lah solat Dhuha, nescaya rezeki murah. saya baru nak berjinak-jinak but you can feel the difference. Kalau kite dapat buat dengan konsisten, mesti hasil dia kagum kan. but first of all, kene belajar solat 5 waktu awal waktu (ini pun i masih kene belajar bersungguh-sungguh). 

Jangan dengki dengan hasil orang lain. Orang lain berniaga untung juta juta, takpun kalau ke poslaju, mak aii parcel dia berkodi kodi.. kite ciputt je.. its ok. Allah dah tetapkan rezeki kite. untuk i, jeles itu perlu untuk kite majukan diri kite, tapi jangan dengki. Semua orang ada rezeki masing masing. Kite kene usaha.

Dalam i dok berhati-hati, i sendiri pun ada bad debts. but its ok, i maafkan orang tu. sebab dari dia kita belajar selok belok berniaga. Perniagaan kite kecik je, imagine mereka mereka yang rugi puluh puluh ribu, ratus ratus ribu, juta juta. kita takkan berjaya kalau kite tak pernah gagal. Orang berniaga tido tak cukup. I mengaku i tido tak cukup. Tuntutan keje i di ofis sangat tinggi, balik nak uruskan barang-barang customers dan melayan customers, masukkan data, packing lagi, isi borang poslaju. I buat hari hari. I tak suke simpan barang customers. 

kekadang susah juga, memandangkan setengah orang tahu i keje di syarikat mana, orang pelik kenapa i sanggup buat bende macam ni.. ada sampai kawan i ingat im having financial problems. it goes back what you want to do in your life. i myself enjoy doing what im doing. cuma tak glamer lah kan hari hari kene tolak parcel-parcel dekat pos office. Alhamdulillah suami saya memang sangat ringan tulang bantu. kalau tak de dia.. nangis i

oklah i rasa macam panjang sangat pulak. rasa nak tulis lagi, but i think better i stop here..

till then dont forget to visit www.momfirststep.lot.my :)

1 comment:

aimi said...

Sgt sgt sgt suka entry ni . Thanks mira. Utk ingatan pd diri, setiap ilmu mesti dijadikan panduan :) good luck dear

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez