Tuesday, February 17, 2015

Legoland Water Park Malaysia

Banyak gambar dari berkata.. 

Pada cuti Thaipusam dan Hari Wilayah, kami balik ke Melaka, tapi bila di Melaka, Papa mulalah idea dia nak berjalan kan. Jadinya tetiba je Papa kata "jom ke Legoland"..

All that i know, he sent to my e-mail the e-ticket.. 

and --- he bought the annual passes for the three of us..

Sebab dah tahu Annual Pass, dan sebab Annual Pass ni adalah unlimited entry.. jadinya kami bertolak dari Melaka untuk ke JB pada pukul 12 tgh hari tak silap.. 

dan hanya sampai di Legoland pada pukul 2 petang.. Tukar baju dan apa bagai, kiranya masuk park dalam nak dekat pukul 3.30 mcm tu.. dan hari tu Waterpark tutup pukul 6

Masuk-masuk sebab nampak Technip dan tak de orang, jadi dua beranak ni terus ke sini.. Ini bukan WaterPark lagi.. I tidak lah bende-bende macam ni.. Penakut lebih


Emir pesan "I want to take pictures with all mascot" FYI masa Emir kecik, dia sangat penakut dengan maskot


Macam ni lah pemandangan dari lensa kami. Sorry, i did not edit at all, and we are not using DSLR.. cuma waterproof camera saja..


Ini kawasan Built a Raft. Jujur i cakap bile masuk kawasan Legoland ni, I am soo excited with all the colors , oh did i say bright colors? Bright colors is soo me :)


Ini adalah staff Legoland yang sangat dedicated and friendly. Kudos Encik, you deserved to be in my blog. FYI, the rubber lego ni budak-budak buat main, campak-campak and what not, but he just continue helping the kids to build another raft over and over again.


This is the raft that i was talking about. sapa sapa yang rasa badan takkan kene tenggelam air, feel free to sit on the raft.. :) btw once you are inside the waterpark, you dont have to pay anything .. floats are provided and it was like everywhere.


yours truly. we came here on Monday, which was not a Public Holiday for Johore or even Singapore.. so there is no crowd at the park. suka hati buat macam park i yang punya..


Overlooking the Legoland Sign..


Their first slide. as usual Puan Ibu hanyalah lihat di luar kawasan sambil memegang kamera.. Tunggu derang main ni sempat lah baju i kering huhu..


Emir = water.. he loves it.. :) dekat tempat wave yang tak de apa-apa ni pun dia boleh relax duduk lama-lama


The only ride in this Waterpark yang i naik.. 


Nampak tak , tak de langsung orang beratur dekat belakang sampai staff tu offer "nak ambik gambar bertiga tak"


ini adalah sebelum ibu terpekik-pekik yang Emir kata "ibu, its nothing" height is not me -- at all


Emir bila nampak slide ni terus dia suke sebab inilah slides yang dia habiskan selama sejam lebih dekat Sunway Lagoon.. Cuma yan ini Emir tak main banyak sangat sebab nak kene naik tangga tinggi sangat.. FYI, papa kata, kalau compare Sunway Lagoon dengan Legoland, yang rasa a lot safer adalah di Legoland walaupun nak naik tangga ni cukup tinggi.





Tiada beratur langsung selangsung langsung nya.. 




Pelampung hijau ni nak bawak naik adalah sangat berat. Tapi i tengok ramai jugak budak-budak sebesar Emir gigih angkat pelan2 untuk ke atas.. Ini macam mini Vuvuzela..






Warna - warna kegemaran i semua nya ada..




Hotel Legoland. InsyaAllah one fine day bile ada rezeki, sapa tau kan, mana tau rezeki contest..


Walaupun hanya 2.5 jam tapi i betul2 betul puas. apa nak main semua boleh main.. dan badan kami pun penat juga.. dengan traveling lagi kan..



Dekat sini ada pondok-pondok (cabana), i terlupe nak ambil gambar. Tak salah i kalau separuh hari sewa RM150, satu hari RM300.. tapi dalam kepala, i ingatkan ada aircon, tak de yang.. cuma kipas biasa aje.. :) Sangat sesuai kalau ada yang bawa anak kecil atau orang tua yang tak mau mandi-mandi.. Oh btw, ada fridge kecil juga..



The happy boy! InsyaAllah we will come again especially to utilise the annual pass.


3 comments:

Nad MamaZN said...

ya Allah hepinya tgk emir!
:)

Mama Zharfan said...

besh sbb byknya u snap2 pic :) i kalau pegi waterpark memang tak bwk kamera sbb tak reti nak jaga hahhaha

Ezna said...

Seronoknya ....x pernah masuk waterpark ni.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez