Tuesday, February 24, 2015

Legoland Park Malaysia Part 2


Sambung dari Part 1 

Sebenarnya kalau ikutkan turutan saya ni berubah-rubah... :D tapi yang penting semuanya ada...

14. Dino Island

Ini adalah tempat favorite Emir. mula-mula tu sebab nak bagi dia biasa, terpaksalah saya yang teman kan dia.. Papanya bagi alasan nak ambik gambar.. 

Mula-mula nak naik tu menarik... tak ada apa-apa yang berlaku.. Relax je...


Tapi sebenarnya bila dah naik atas ni of cos lah boleh agak tahap ketakutan i macam amna.. Saya dan Emir duduk di bahagian belakang sekali..

Bila dah turun....BASAH!!

sapa yang sayang baju dipersilakan pakai baju hujan ok..


Sebenarnya i naik sekali, Emir naik tak tahu lah berapa kali sampai i kene bagi tau dekat Staff "boleh tak lepas ni suruh anak akak turun dari boat tu".. disebabkan tak ramai orang, Emir tak payah pun nak bangun keluar bangun keluar, hanya duduk dalam boat tu berulang-ulang..



Emir memang basah lenjun, sebab dah basah sangat jadi kami pun pakai lah body dryer ni.. Sekali pakai RM10 tak silap..


Walaupun dah pakai, badan still basah lagi...


Ini kami sampai di kawasan the Lego Kingdom..


15. The Dragon

Masa Papa suruh i teman Emir naik The Dragon ni i sampai rasa Papa ni tak kesian langsung dekat bini dia.. Dah la bini dia ni ada phobia sikit, tapi sebab dia menggunakan alasan lepas ni nak drive balik KL, jadi i terpaksalah menyerah diri teman Emir..

dan I rasa inilah ride yang paling kejam untuk i di Legoland.... 


Can you spot me? I memang all the way pejam mata dan tundukkan kepala .. Emir siap angkat tangan lagi .. 

My intan dan payung... 


16. Dragon's Apprentice

Sudahlah kene paksa teman Emir naik The Dragon kan.. Lepas tu i dikerah untuk teman Emir naik Dragon's Apprentice.. So boleh bayangkan lah muke tension i dan muka tarik 44 kan .. geram sungguh.. 

Tapi hakikatnya Dragon's Apprentice ni tak de bende pun haha.. ok lah.. the first one tu takut-takut la jugak.. lepas tu OK.. sebab The Dragon tu i dah cukup jerit dah..


Nak jadikan cerita sebab takde orang kot.. Dua round staff ni tak berhentikan...Emir sukalah, i on the other hand nak berhenti cepat...


17. Star Wars

Ini adalah bende baru di sini. Hari pertama memang kami dah jenguk dah sebab tu boleh tengok Emir dalam dua baju sebab hari lain-lain. Dalam Star Wars ni tiada apa-apa cuma menikmati characters Star Wars yang diperbuat daripada Lego dan ada juga butang interactive. Besar jugak dalam Star Wars ni..




Di akhir Star Wars ada kedai Lego yang menjual barang Star Wars. Lama sungguh Emir belek dalam kedai ni.. Hari kedua kami tak masuk sebab ramai orang, nasib kami paksa diri masuk jugak hari pertama.. 

Emir siap bawah lightsaber Pasar Malam bawak dalam ni sebab nak ambik gambar macam ni dengan Darth Vader.. (betul ke).. i ada tengok lightsaber dekat Toys R Us.. gile mahal, batang panjang tu depa jual RM120..


18. Project X

Dua - dua hari dinaiki oleh Emir dan Papa.. Ibu maintain cun dekat bawah :D  Gambar tak de sebab jauh sangat dan tinggi, lepas tu i terlepas tekan. semua gambar goyang .. Manalah laki i tak buat alasan paksa i naik teman Emir.. sebab kalau i yang kat bawah ambik gambar, sure gambar tak jadi..


Ada lagi activities lain yang kami naik tapi tak sempat nak snap pictures. Dalam ni tak salah saya ada 21 activities, Emir tak dapat buat satu sahaja, bukan sebab ramai orang atau dia tak nak, tapi age limit. Umur Emir dah melebihi dari yang sepatutnya.. Tempat tu adalah 

19. Junior Driving School

yang lain yang saya ingat-ingat lupa adalah 20. Technic Twister dan terakhir adalah 21. Kids Power Tower. Masa tu Papa takde, jadi tak de sapa nak ambik gambar dan Power Tower ni memang memerlukan kekuatan tangan orang besar, kalau Emir sorang memang tak lepas lah.. Sebab tu lah saya tak de gambarnya.. 

Apa pun pengalaman ni amat menyeronokkan. Biarlah berapa kali datang pun.. Im sure Emir will like it..

Akan bersambung 1 -2 entry lagi berkenaan dengan Legoland :)

4 comments:

eima said...

yg dragon tu ... yg dinosour tu kami tak naik pun mls nk berbasah dan budak2 tak mo naik kih kih

Nad MamaZN said...

teruja! tak sabar nak bawak zakwannayli dtg sini.. tp nayli mesti byk kena temankan mama n baby sbb tak cukup tggi kan? hehe.. mira dok hotel mana kat sana tu?

Ayu Jafri said...

seronoknye...bila la smpi legoland nieh...teruja tgk gambar2 semua..hehe

Ain Farahati Maarof said...

besttnyerrr... baca entry ni teringin pulak nk pergi legoland lagi sekali... last pergi 2012 dulu... hmmmmm

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez