Thursday, February 26, 2015

Hotel Nusa CT Gelang Patah - dekat dengan Legoland - near to Legoland

Dear Mama Zakwan and Nayli

This entry is for you.. :) 

Ok, seperti yang dimaklumkan, kami ke Legoland secara tibe-tibe. Balik Melaka, Papa terus cakap "jom ke Legoland"

lepas tu ada perkataan..... "tapi...."

Tapinya tu adalah "Kite bayar annual ticket Legoland, ibu bayar hotel je"

Sebab ibu bayar hotel je, makanya cari hotel murah sudah :p

Papa kata, hotel yang paling dekat dengan Legoland adalah kawasan Gelang Patah, Papa memang mengelak untuk ke JB sebab jauh sikit.

I cari hotel pun masa dalam kerete dan sudah tentulah i choose Agoda.. 

Browse punya browse i pilih Hotel Nusa CT sebab harga yang murah + breakfast disediakan + WiFi... (wifi untuk keluarga kecil Encik Emran adalah sangat penting).. 


Memang hotel ni tak jauh dari Legoland, ada dalam 10 minit kalau tak silap. Hotel ni sebenarnya adalah dari rumah kedai yang telah direnovate. Kira untuk saya dalam 3 star. Hotel sangat bersih dan staff sangat peramah.

Biliknya adalah sederhana dan selesa untuk kami bertiga. Satu malam termasuk tax dekat Agoda berharga RM122. Its just basic but I'm satisfied. Lagipun kalau berjalan kite ni nak tidur aje.. Breakfast i lupe ambil gambar tapi ada basic breakfast which is ok :)


If you ask me, kalau i datang Johor dan nak duduk hotel, i dont mind to stay in this hotel again..


Tapi bila ke Legoland of cos lah nak tengok dengan mata kasar macam mana rupa Legoland Hotel. Emir siap berangan "i want to work hard, get a lot of money, stay in Legoland hotel with my wife and kids, do nothing for one year"

of cos the mother was like "wife....? kids....? that far....?"

dan bawah ini adalah lif Legoland Hotel. Setiap lif ada different design..



This is hotel lobby... memang menarik lah hotel ni.. InsyaAllah, mana tau ibu ada rezeki contest or ada rezeki lebih, insyaAllah kite ke sini..


about RM1,200++ per night.. kene fikir betul-betul :)


3 comments:

Ezna said...

Tunggu ada offer baru nak gi sini. If not...mahalnya......

Nad MamaZN said...

tq mira! sgt berguna.. mana tau kot ada rezki kami plak ke legoland, bleh stay sini :)

aimi said...

"......stay in legoland hotel with my wife and kids".. Haha tertiba nk tersembur gelak.. Emir ni lucu + sweet la :) kemain dia..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez