Saturday, January 03, 2015

Pelayaran Islamik || Islamic Cruise 3.0 & 4.0

Baru-baru ini, semasa berborak-borak dengan kawan saya, kawan saya menyatakan hasrat yang beliau ingin belanja ibu bapanya bercuti di cruise. Bukannya apa, sekarang ni ramai yang ingin mencipta sedikit kelainan semasa bercuti.. dan lagi ramai yang suke bercuti secara relax relax... i sendiri pun, kalau cuti, my definition of cuti is -- i like to be pampered. i tak suke menyusahkan diri masa bercuti.. yelah kerja pun dah memenatkan, jadi bile cuti, i betul-betul nak bercuti..

Jadi, bagi yang ingin mencuba bercuti secara pelayaran / cruise.. you all pernah dengar tak

"PELAYARAN ISLAMIK 3.0 & PELAYARAN ISLAMIK 4.0"


Ok, meh saya kongsikan apa itu Pelayaran Islamik 3.0 dan Pelayaran Islamik 4.0

Sebenarnya yang bezanya adalah tarikh / iaitu siri program ini diadakan. 

(1) PELAYARAN ISLAMIK 3.0

Destinasi: Penang - Phuket - Krabi
Tarikh pelayaran: 1 - 4 February 2015
Ustaz yang turut serta:

Ustaz Badli Shah
Sheikh Abdelaziz Ghonim
Dato' Hassan Mahmud
Dato' Dr. Fadzilah Kamsah


(2) PELAYARAN ISLAMIK 4.0

Destinasi: Penang - Phuket - Krabi
Tarikh pelayaran: 8 - 11 March 2015
Ustaz yang turut serta:

Ustaz Syed Norhisyam
Ustaz Haslin Bollywood
Prof. Dr. Muhaya
Imam Muda Asyraf


Apa yang menariknya tentang pelayaran ini ialah ianya diisi dengan pengisian padat program-program Islamik dan keagamaan.

Program - program adalah seperti berikut

(a) Ketahui Kedudukan Kiblat
(b) Pelajari Solat Jama' dan Qasar
(c) Ceramah & Kuliah
(d) Qiyamulail
(e) Zikir dan Selawat
(f) Soal jawab bersama Ustaz
(g) Program Ziarah
(h) Makan malam kesyukuran

Sedikit gambaran daripada pelayaran yang telah dijalankan pada program terdahulu..






Mesti you all tertanya-tanya kan berapa pula bayaran yang dikenakan.. ok, kalau nak tahu lebih lanjut boleh ke sini 


Ok, mari saya bagi secara brief berapa bayaran dikenakan..




Selainnya anda boleh terus ke laman web yang telah saya nyatakan di atas yer. Banyak dah Sold Out especially double bed / queen bed..

Mesti ramai yang nak hadiahkan sebegini terutamanya kepada ibu bapa kan.. sebab semuanya terjaga di sini.. 

Jangan lupa layari laman web yang telah saya nyatakan untuk keterangan lanjut..

2 comments:

OnLY Me...XD said...

pelayaran yang indah dan dapat mendekatkan diri padanya

Muhammad Khudri said...

Banyak info tentang Pelayaran islamik.. complete set pendaftaran..:)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez