Saturday, January 31, 2015

Lost World of Tambun || Part 8 || Final - The Hotel - Lost World Hotel

Promise this will be the last part of the Lost World of Tambun. 

and so, I chose the Lost World of Tambun. Memang i terbayangkan hotelnya macam Sunway Resort Hotel, hotel sebelah je dengan theme park, lepas tu boleh tengok view theme park.. Tak pun macam Gold Coast Sepang Hotel

Sekali.. mari baca sampai ke bawah...

Rupa hotel ni macam ala-ala Lost World gitu, colornya chocolate kusam kusam.. which i like.. (oh well, i have a weird preference)..


Sorry, gambar merah macam ni.. ini adalah bilik hotel. Agak spacious juga..


Yang i paling suka sebab ada sofa bed ni.. tilam nya empuk.. Tapi tak de sapa pun tidor sini, kami bertiga berhimpit duduk satu katil.. Katil pun King Size jadi tak rasa sempit pun.. 


I booked the Hotel via Agoda. Sebelum nak bayar via Agoda, i dah check dengan semua website lain, i jugak dah check Corporate rate dan government rate, tapi at last Agoda juga paling murah. Mula-mula i nak book, tapi date tak sure, bila i nak book balik, it was fully booked already.. Frust la jugak, selang dua hari i saje lah gatal tengok agoda.. rupenyer tinggal satu bilik saje.. dan teruslah i book.. 

Harga bilik masa I book termasuk tax RM427, kiranya RM213.50 semalam, 


and yes, di sini walaupun hotelnya adalah untuk theme park, tapi theme park bukanlah dapat dilihat dengan mata kasar. Hotelnya sebenarnya adalah deretan kedai di mana belakang hotel ini adalah residence area (tempat orang kaya ipoh :)) 

dan i rasa macam kelakar juga, kalau nak pergi breakfast, u have to cross the street macam dalam gambar ni. Alhamdulillah masa kami datang tak de hujan, imagine kalau hujan, tak ke jenuh nak melintas just untuk breakfast.. memang kire effort lah kan..

Tapi sebenarnya bila duduk hotel ni kalau u all fully utilised duduk dalam theme park, u dont need all hotel entertainment sebab dah penat :)



dan buatkan hero-hero i ni suke betul duduk  hotel ni sebab internet line nyer lajuuuuu giler.. Memang superb lajuu! ini i puji betul.. habis semua gambar i download siap-siap hehe..  kalau u all nak, ambiklah bilik 108, sebelah bilik tu dekat dinding ada modem internet, mau internet tak laju kan.. :)

So have fun!

1 comment:

aimi said...

Haha... Lucu plk baca para last... Actually sll dtg tambun ni tp xpenah stay hotel ni. Kami plan adakan fmly day my ofis kat sini. So mmg nk sgt review hotel ni. Sbb xnk la jauh plk staff2 nk dtg main kalo hotel jauh. Huhu. Yg pasti kedai mkn dlm entry awal u tu mmg i dh plan nk pegi mkn ala carte n dh take note xleh amik seafood n pegi kalo time xlapar sgt sbb servis dia "xberapa" laju kan. Tq mira. Entry tambun mmg kena pd waktunya :):)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez