Wednesday, January 21, 2015

Lost World of Tambun || Part 3 || The Loooongest Adventure River in South East Asia

Walaupun tak ada slide untuk orang besar main, tapi banyak bende boleh di habiskan di sini. Lepas dah habis tawaf pool, hot spring dan rides di Lost World, maka kami pun mulakanlah misi kami dengan menyusuri The Looonggest Adventure River in South East Asia sepanjang 660m. Sebelum ini kalau kami ke Sunway Lagoon dan Desa Waterpark, Papa adalah sewa float, tapi sebab we all dah experienced betapa lecehnyer nak mengusung float sana sini dengan nak jage lagi, maka we decided not to rent a float. Wise decision ? Maybe but not until we came here huhu..


Kalau ikutkan masa tu memang dah penat dah pun, sebab dah petang.. Kire tenaga dah banyak dihabiskan untuk aktiviti sebelum ni.. Pulak tu tak ade float, kalau ade float, i just duduk dalam float, papa tolak haha..


Emir dekat sini ada bad mood sikit, dia malas nak masuk river ni, tapi i yang nak masuk. Saja nak jalan-jalan tengok apa yang ada dekat keliling ni dengan air.. 


Emir ni pulak manalah tak penat, dia pergi swimming, i suruh jalan dia tak nak.. So dengan nak gunakan tenaga swimming dia tu... manalah muka tak bad mood kan.. kite pun tau penat.. Actually beberapa kali jugak kami ajak Emir naik ke darat, tapi dia tak nak.. dalam moody moody pun dia nak habiskan jugak..


Sepanjang perjalanan tu, memang menarik jugaklah, banyak bende boleh tengok.. cuma ini kan kawasan hutan sana sini, jadi air dalam river tu memang agak tidak clear sikit.. Maksudnya, banyak dedaun masuk dalam air.. 


Nampak tak i berjalan, Emir swimming.. 


Biasalah tempat-tempat macam ni memang favorite i.. Tempat air jatuh.. Masih ni kami dah separuh jalan.. ajak Emir untuk keluar dari river tu dan pergi Petting Zoo, tapi dia tak nak.. 


Emir naik atas ni kejap untuk lepaskan penat dia.


Tapi biasalah budak-budak ni tak tau energy depa ni datang pada mana... and that was me, main air.. 


Main lagi.. dari tak de orang, tetibe ramai pulak yang keliling kami bila air ni nak tumpah.. semua sama je bahaha



Akhirnya, Emir berjaya sampai ke destinasi permulaan tanpa bantuan float! Ibu proud of u Emir..!


4 comments:

Nad MamaZN said...

haha! bestnya! teruja plak tgk.. :)

Mama Zharfan said...

besh sbb u ada byk sgt pics!! me simpan camera dlm peti simpanan tu so tak de pic time main2 air

aimi said...

Sonoknya emir :)

Ezna said...

Sukanya part air turun tu....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez