Tuesday, December 02, 2014

The feeling that i have.

Jealous.. Envy.. Jaki

whatever people may call a feeling to see other people have more happiness than you.

MasyaAllah bunyi macam tak bersyukur. 

But honestly, lately i work very hard, so hard until I get easily tired everyday. 

Kerja hakiki paling kurang sampai rumah dah pukul 8,30 malam. 

Balik, duduk kejap, buat ape  yang patut, then continue to wrap stuff for my small humble business.. belum lagi campur melayan customers.. then sekarang ni i dah berani berani ambik small consultancy pertaining to Malaysian income tax.

Honestly, all i want is just a short break. Sebenarnyer i jeles tengok orang jalan sana sini.. Sangat jeles.. sebab i cant do the same. Terasa mencucuk cucuk sebab sekarang ni ramai sangat orang berjalan sana sini.. I just want to be on a plane for a vacation, not for work.. like seriously.. its been a while kan.. but who am I to get this wish :)

Cukuplah hari-hari i buat ini..

I akan bukak instagram i.. if i know a friend of mine tengah cuti-cuti, everyday, i stalk their IG. i lagi suke kalau derang upload berbakol bakol gambar dalam IG tu..

Oh yes, this is the true story.. kelakar kan.. 

But its ok.. kembali kepada asal.. 

I keja ikhlas untuk buat orang lain bahagia.. insyaAllah, pengorbanan i mesti ada hikmahnya. I je yang tak bersyukur.. 

5 comments:

Airin Diana Anuar said...

InsyaAllah mira, ur time will come. Ni cuti2 sekolah ni, u shud take the opportunity. nanti keje stress sangat pun, not worth for ur health tau.
Anyway, take good care of urself ye.

Ezna said...

Nanti u kena reward diri u atas kerja keras u.

FeMy HoTSeLeiNa said...

i used to be so jealous but now Allah has cleansed my heart.. I don't feel it at all! Rezeki tu kan masing masing..

zety said...

miraaaaaa..pls abis keje nnt g lah cuti k...huhu...

Oneyani Deankayree said...

love ur words..berbakol gambar bercuti..hihi

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez