Tuesday, August 05, 2014

Selamat Hari Raya: Raya with our Cermin ajaib


Alhamdulillah segala puji  bagi Allah. Segala suka duka, dapat juga kami ketemu dengan Raya 2014 - BERTIGA... yer masih bertiga. and I cant deny, I am more sarcastic this year.. sapa tanya soalan maut (bila nak tambah) memang susah la nak dengar i cakap insyaAllah.. i know lagi afdal orang doakan.. cuma, what's wrong with our people who know very well yang i memang takkan tolak rezeki kalau dapat anak lagi, still post the same question.

and susah jugak untuk tak jadi sensitif. I've tried and i'm done :) the "pain" is also equals to the statement "si A sama umur dengan u dah anak 3 - 4" .. i bagi tahu bagi pihak untuk orang yang susah untuk tambah cahaya mata. I know its even harder for the couple yang masih tidak dikurniakan lagi cahaya mata. insyaAllah rezeki kita mungkin di tempat lain.. Allah knows best.

Ok back to our family picture, once again, we managed to secure the cermin ajaib at Mak Lang's house on 3rd day of Hari Raya. Since it was already the 3rd day, I couldn't remember to put on Emir's songkok.


The theme color for this year is chosen by Emir and the mother approved. and being on the yellow theme, of cos, tahun ni punya gambar nampak lah terang berderang sikit.. tinggal si pemakai je yang ada color contra kecuali Emir.

and as you can see, seiring dengan perjalanan hobi-hobi husband saya.. camera tidak lagi secanggih dulu. in fact, tak bawak kamera pun grrr... husband dah sampai peringkat "janji ada gambar".. dulu masa time dia tengah asyik kusyuk dengan camera, setting kene betul lah, ISO kene balance lah, this lah and that lah.. satu gambar kekadang sampai berminit-minit tunggu sampailah dia dapat apa yang dia nak.. La ni.. gambar goyang pun jalan huhu..

itulah serba sedikit cerita keluarga saya.. i pun dah start malas nak update blog ni.. how how.. 

By the way, tahniah untuk kawan saya Suzi yang selamat melahirkan anak yang ketiga hari Ahad lepas. Tak sabar nak bau baby. One thing about me, i love to cium cium bau baby! Kene start cium bau baby Ayu Rafikah dulu. tu pun tak jenguk lagi.. 

p/s apa punya kawan daaa



6 comments:

mummy_ayu said...

Best la..port yg sama everyyear. Bila sekali kan mcm nie..nampak proses pembesaran emir

Nad MamaZN said...

suka gmbr raya dgn cermin tu ;)

yup, mmg agak menjengkelkan bila soalan2 camtu diajukan
kadang kena pikir, mungkin org tu ada masalah kesihatan, mungkin ada hal lain dan paling penting mungkin belum rezeki
naseb kita sendiri taktau apa kesudahannya..
so, baik senyap je kan? dan mendoakan..


kite penah ditanya soalan mcm tu, jd kite paham..
skrg org yg bertanya pun senyap je..
sbb dia tak kawen lg sampai skrg..
takkan la kita nak balas, 'kenapa x kawen lagi?'
mau sentap plak kan..
kite paham apa perasaan dia...
diam2 sudaaa ;)

Nad MamaZN said...

owh ya! sampaikan salam pd kak ayu n kak suzie klu gi melawat baby dorg
cium kan skali! :)

Ezna said...

Dania kata gambar ni sangat colorful. Soalan maut ni tiap kali raya i dapat :-(

***ada sekali tu sorang tu tanya bila nak tambah? ok....tu satu hal. Dia bawak kereta zaman dulu you. Bukan i nak kutuk ke apa. Kalaulah i tanya dia balik....errr hang bila nak tukar kereta baru? Kereta ni dah boleh masuk Muzium dah. Agak2 kalau tanya macam tu dia terasa tak?. Dia sungguh tak prihatin :-( :-( :-( GERAM!!!!

suhailah hamid said...

selamat hari raya amira..

mulut org biasalah tak boleh nak tutup..just ignore soalan2 tu ye..

salam perkenalan dr saya sue. jemput jalan2 ke blog sy sihatitunikmat.blogspot.com

TQ :)

Liza Yati said...

Yaaa. Gambar cermin raya dtg lagi. Liza suka warna warni gambar dlm cermin tu. Ceria!!. Mira, nak order set bersalin tanamera. Haritu u kata lambat lg. Ni dh takut tak sempat dowh. Haha. Email me: lixayati@gmail.com

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez