Wednesday, May 07, 2014

Pre Anniversary Dinner

Sebenarnya dah lama teringin makan dekat sini tapi asyik tak berkesempatan. so satu hari tu, Papa ajak makan di sini..

Di sini = Wangsa Grill by Chef Zubir 

Papa kata kire Anniversary Dinner, tapi i pandai-pandai cakap pre.. tak syiok la kan, Anniversary kami in late May, lambat lagi. Sorry gambar tak edit (as usual)


Wangsa Grill ni macam tak ramai orang, tapi tak tau lah kalau hari yang kami datang tu memang tak de orang, hari lain ramai orang. Sepanjang kami ada dekat situ adalah dalam 3-4 groups termasuk kami. But yes, staff adalah sangat friendly..


Sebab gatal, masing-masing nak order sorang satu pinggan, sekali sampai, mak aihh portion-nya besar.. 


Papa order Australian lamb.. yer laki i memang suka lamb atau daging atau sewaktu dengannya..


I order burger.. ha ah memang tak habis pun.. 


Emir seperti biasa order Carbonara. Pun tak habis jugak. Tapi tak pe.. Papa lah yang habis kan huhu


Sempatlah ambil gambar berdua.. insyaAllah nanti-nanti i rajin nak edit gambar i gantikan lah gambar2 ni. tak pun i letak dalam instagram buat simpanan.. :) by the way, now am so addicted to Snapseed.. best betul.. i think the best photo editor at the moment


Dalam pada tunggu makanan tu, Papa saja nak "eksyen2" dekat adik I mimi memandangkan dia ni jenis kuat makan.. sekali baru je hantar message, budak ni muncul dekat kedai ni pulak dengan kawan-kawan dia


Kawan-kawan mimi raikan mimi sebab birthday mimi was on 29 april.


u see laa.. memang kuat makan kan.. dia order ini.. ini semua daging ok.. i tunjuk mak i, mak i geleng kepala jer.. "kuat betul anak dara sorang ni makan "


Apa pun tempat ni untuk pergi selalu, tidaklah, sekali sekala nak raikan special occassion boleh lah.. :) sedap tak sedap is subjektif, kalau tanya i, semua makanan adalah fresh, tapi biasalah rasa western kan sama je.. so i tak reti nak kate sedap ke tak...

Thanks Papa :D

6 comments:

Nad MamaZN said...

teringin gak nak pi makan kat sini.. tp tu la, utk special occasion best je, nak makan slalu mmg tak la kot pd kami :)
adik mira mcm genie plak, tetibe dah ada kt kedai tu hehe

Mama Zharfan said...

nmpk sedap!
sweet pic berdua tu ;)

mama tisya said...

wangsagrill ni rmi ckp kalo pegi kena booking dlu, kalo tk, tkde tmpt...mayb time peak hour or vkend kot...tp ada gk komen ckp mhl rege..kita pn tk sempat singgah lg sbb bila bc feedback byk yg negatif in term of price tp ada gk yg ckp sedap

Ezna said...

Nampak sedap jer....portion besarnya.i gerenti kena tapau...hihi....i pernah gi laman grill chef zubir ajer

aimi said...

Sy pun suka kt sini sbb tpt ni sunyi ckit... Tenang ckit nk mkn hihi :)

Nina @ BabyBoon said...

Drpd aritu i nak komen asyik error ntah nape. Happy blated anniversary u two! Masih mcm pinang dibelah dua cewah

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez