Thursday, May 08, 2014

Balai Seni Lukis Negara -- hantar karya seni

Baru menghantar, belum lagi sama ada dapat keputusan karya encik suami antara yang terpilih. Tapi hari Sabtu lepas, memang sentiasa mengikut Papa jalan-jalan. Emir tinggal dengan mak I. Kira pangkat dating tak rasmi lah..


Kenapa yer sejak saya tukar sikit setting dekat phone saya,  bila pos gambar dekat blog ni, dia jadi macam pecah-pecah. Dulu seingat saya tak macam ni.. Atas tu karya husband, tak boleh nak close up dekat sikit, husband tak bagi :)


Setiap orang hanya boleh hantar satu penyertaan, dan ini Papa first time hantar karya ke Balai Suni Lekis Negara. Cuma nya sebab first time kan, papa terkejut jugak orang lain hantar besar gedabak.. Papa punya lukisan comel jer.. Tak pe yang penting experience.. 


Dan ini jugak, first time i datang Balai Seni ni.. Cantik.. tak pasti sama ada aktiviti art giat dijalankan atau tidak. Kalau macam Istana Budaya kita nampaklah usahanya untuk martabatkan teater kan..


Lukisan Papa. Sebelah tu orang lain punya. Banyak lukisan yang dihantar pada hari tu. memang semua nampak gah-gah..


Menyesal tak ambil gambar dekat sini.


I just adore this artwork. (yang gambar air dalam hutan tu) macam real.. 


I ni buta seni apatah lagi nak kenal pelukis yang glamor.. sebab husband i dah minat bidang ni pulak, dia kenal lah ramai insan seni.. dan ini lukisan yang mereka hantarr..



Kalau ada rezeki adalah kan :)

4 comments:

Nad MamaZN said...

in shaa Allah, klu ada rezki ada la tu ;)
canteknya lukisan hubby mira ;)

Nad MamaZN said...

in shaa Allah, klu ada rezki ada la tu ;)
canteknya lukisan hubby mira ;)

Wansteddy Tales said...

rasanya balai seni ada buat peraduan lukisan skrg ni. Yg kanak2 pn ada. dah lama xberjln kat sana. msa dok KL dlu bleh kata tiap mngu jengah balai seni

Nina @ BabyBoon said...

Amazing sungguh husband u can do anythg he puts his mind to

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez