Tuesday, April 29, 2014

Emir's playdate - Megakidz

I belajar tentang playdate masa Emir umur 3 tahun. Masa tu, Emir agak lonely, ye lah anak tunggal, tak de adik, jadi Emir ada masalah sikit dalam nak socialize with his friends at his school. That time, teacher kate, Emir akan main, tapi dia akan main sorang-sorang sebab dia dah biasa. Emir tak biasa campur dengan kawan-kawan dia. 

So, i started to worry.

At the same time, sebab i kawin awal, kawan-kawan i yang sebaya dengan i masa tu kebanyakan baru nak mulakan hidup, baru nak bekeluarga, jadi kiranya i tak de lah geng nak bercerita. that's the reason macam mana i boleh tergeng banyak dengan kakak-kakak :p sebab its all about parenting issue.

Jadi, one of my blogger friend.. cousin i pun suggested i buat playdate. Since then, ada jugak la perubahan. Tapi bila Emir masuk 4 tahun, cikgu Emir kata, Emir bukan lagi macam Emir dulu-dulu. dah talkative and what not.. butttt still manjaaa.. Ok manja tu tak boleh hilang lah sampai sekarang kan :)

So to make it short, Alhamdulillah along the way, Allah has sent to us a lovely neighbor and lucky Emir, anak jiran I, Femy, umur lebih kurang Emir. Masa kecik memangla terasa bezanya 2 tahun tu, tapi bila dah besar, tak nampak macam adik abang pun.. nampak sebaya je.. sebab ada Danny, i tak pernah rasa Emir is alone.. sebab Emir sentiasa ada Danny.

But.. "kegembiraan" dua beradik ni "ditarik". They moved to a better place since last November. Tok sah cakap lah i macam mana.. sedih ok .. sedih.. Emir and Danny masing-masing rindu each other. ye lah membesar sama-sama sampai Emir umur 7 tahun. Kalau tak Emir ke rumah depan, Danny akan dekat rumah we all.

So last Saturday, the mothers planned for a playdate. dah lama plan tapi asyik tak jadi. Kami jumpe dekat Megakidz Mid Valley sebab Emir ada piano class dekat situ on Saturday, jadi terus je lah..

Emir dan Danny happy sangat-sangat. Sangat-sangat. Tak tahu nak explain the word sangat-sangat...






and me with adik Danny, Remy Syawal.. dah besar dah.. now this cute baby is 9 months.. 


always miss them dearly...

4 comments:

Nad MamaZN said...

sampai berpeluh-peluh ha.. :)
hope emir akan terus berkawan dengan danny sampai besar walau dah dok jauh..

Ezna said...

ahhh sweetnyer post ni....

Mama Zharfan said...

emir & danny nampak sebaya
moga2 u dpt aura pegang baby kecik tu heheeh

aimi said...

Ada iras danny n emir. Sbb dua2 putih kot :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez