Saturday, February 15, 2014

Contest is not about luck


Ramai tahu yang saya memang minat sungguh masuk contest. Ya, masuk contest adalah hobi saya dan secara tak langsung dapat menambahkan pendapatan sampingan yang tak seberapa. Dalam saya masuk tu, ada yang saya menang dengan bergaya, dan ada juga kalah bergaya.

Tapi, biasalah macam i sendiri, klaau menang je, sibuklah nak update Instagram ke, Facebook ke, blog ke.. jadi nampak macam i selalu menang.. nampak macam i selalu ada luck..

walhal pada hakikatnya, i selalu nampak contest ni lebih kepada my effort. Dari proses nak fikir buat slogan ke, nak masukkan contest dalam envelope ke.. its all about my effort.. kalau i, lagi banyak yang kalah dari yang menang.. (so can u imagine berapa banyak yang i dah masuk).. contohnya macam sekarang..this year.. memang belum cukup 5 jari apa yang i menang.. 

so, let me share with you what i mean by effort..

Gambar bawah ni i masuk Contest Sharpie. i bukan pandai lukis pun.. tapi i macam seronok pulak conteng-conteng.. Bila siap, jadi macam-macam budak-budak punya lukisan.. but of cos, with no. of hours i spent duduk buat bende alah ni, i harapkan jugaklah some winning at least conso.. but yes, i did not win :) ... at all... not even conso...


yang ni pulak i masuk contest Pizza Hut. I know its funny, contest can make me do crazy things.. macam tak tau malu.. so bila i dah post something tak tau malu dekat Facebook yang kekadang boss i pun boleh tengok.. in return, yes again, im expecting some winning.. 

but.. yeszaa.. i did not win..


this is only 2 stories that i would like to share. banyak lagi cerita di balik tabir.. :) apa pun, walau i kalah, i tetap tak patahkan semangat i, cuma kadang tu biasalah ada time malas.. ada time rajin.. i sekarang ni.. lepas dah kalah banyak.. so sekarang tengah malas-malas sikit..

6 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

effort u ak bagus di situ, takpe kadang2...kita tak berjaya di sini kita mungkin berjaya di contest lain...

anyway dun give up babe....

bila mng tu..."priceless" :)

Ezna said...

agree dgn u. sometimes kita buat crazy things for the sake of contest...hihihi...mcm ada buat ajer :-)

Lin Azlina said...

betul tu... kena ada usaha nk menang...bkn kira luck sgtla... skrg dh rmai yg join contest n sgt kreatif belaka...

zety said...

i looked up on u mira ..hik3..my sifuu

aimi said...

Apapun yg kita buat, keyword dia "usaha dgn bersungguh"... InshaAllah ada rezeki kita nnti :)

muka petak petak said...

Saya suka joint contest jugak ada la menang skt, tapi bab nk buat slogan tue kureng idea..heheh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez