Tuesday, February 11, 2014

Birthday is all over the weekend

Bila tahun baru menjelma, bermakna bermulalah kita-kita mengira balik umur kita. Kalau Emir, bermula-lah untuk attend birthday party.

Jadi sebagai pembukaan tahun 2014, baru-baru ni Emir dijemput untuk hadir di dua birthday party.

1. Cousin i punya anak. 3 orang sekaligus.. Aaron, Ariana and Aaric. Birthday party diadakan di McDonalds Citta Mall. First time datang Citta Mall.. ala-ala Publika jugak, banyak je tempat makan :)


Budak-budak dapat "free flow" McD samalah macam kita dapat bonus.. eh ye ke :p


Game juga diadakan, main musical chair. Risau betul nak suruh Emir masuk game ni, sebab i takut dia kalah.. Ye lah kan, Emir, very competitive, dia tak boleh kalau dia kalah, mood dia akan lain terus. Sekali... yes dia kalah.. nasib baik dia ok je sebab sebelum main tu i dah remind dia, "please play for fun"


Acara meniup lilin oleh tiga beradik.. tapi nampak mak pak pun excited :D


Me, with some of my families. Cousins belah laki i. 


Gambar bawah: Dari kiri yang pakai baju hitam, mak kepada tiga orang anak aka mak birthday girl and birthday boys.. Slim sungguh, tak nampak langsung macam anak tiga.. grrr.. yang tudung hitam tu pulak anak 2.. yang tengah tu pulak anak sorang.. tapi macam.... :d apa-apa pun.. i suke datang event macam ni sebab masa ni lah santai sikit nak jumpe sedara mara. nak update mana yang dah lama tak update..

Thanks Sherry for having us.. 


The next day pulak, Emir dapat jemputan untuk hadir ke birthday party kawan sekolah Emir di Young Explorer, 1 Mont Kiara. First time ke Young Explorer ni, walaupun dekat je dengan rumah..

Emir masa mula-mula sampai moody habis sebabnya i suruh dia pakai kasut yang tak berapa comfortable. Ingatkan nak terus beli kasut baru, sekali Skechers and Crocs dah tak de dah dekat 1 Mont Kiara, closing down terus.. ye lah kan volume kat situ tak banyak. masam la budak tu.. nasib lah dekat Young Explorer ni ada disediakan kasut, tapi kasut sekolah lah..  dan nasib baik kasut yang ada tu size Emir.. lama jugaklah nak tunggu Emir untuk mood dia baik balik. Masa tunggu tu kawan2 dia ok je posing depan kamera.


Dah jadi tradisi budak2 sekolah Emir, sapa buat birthday party.. the parents will just drop and go. Parents tak de tunggu-tunggu. So i tak tau lah apa jadi dengan Emir lepas tu.. tapi gambar bawah ni masa i nak ambik dia.. dah senyum balik anak teruna i,. ok lah tu. nak nak dengan kawan-kawan dia..



Emir with the birthday boy. Budak2 ni semua pakat bantai suka buat teh sendiri. Anak i setiap gelas letak dua paket gula .. grrr.. patutlah masing2 sugar rush..


Paling best dekat Young Explorer ni ada flying fox. Emir kate dia naik nak dekat 15 kali.. 



That's our weekend.. how about yours?

3 comments:

Nad MamaZN said...

nmpk keseronokan emir..
Kami plak ke gerik
1st time stay 1 malam kat sana
Sblm ni lalu je sbb dr klantan

Mama Zharfan said...

loads of fun!!

Ezna said...

wow....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez