Monday, January 13, 2014

Women's Weekly Cooking Class with Fonterra

Again, I enrolled myself for Women's Weekly cooking class last 30 November (ok cerita basi) as this time around, the class was conducted at The Cooking House Sri Hartamas, sepelaung je dari rumah.. ;p


The main thing why I joined this because Femy (my neighbor) organized it, all i have to do was just paid my portion.. and she would do the rest.. The rest means from buying the magazine sampailah isi borang sekali ok.. :) Yes, she is one serious good organizer hehe


The chef in action - Chef Firuz. kalau ikutkan ini kali kedua Chef Firuz ajar saya. Chef Firuz adalah chef dari Hot Kitchen. I kalau Hot Kitchen akan pay extra attention sikit sebab i minat.. Same reason, kalau hot kitchen, kalau salah still boleh adjust, kalau buat pastry, kalau salah.. lain kali kene cuba balik :D.

I suka idea The Cooking House, tak payah lah nak teknologi bagai, just letak cermin atas kepala chef, kira macam reflection, so semua orang sampai ke belakang pun boleh nampak and clear lagi..


Ini masa kami tengah masak, tapi ini group lain.


Masak ini adalah sengat sedap. Cheese semata.. dalam tu ada macam gulungan popia dengan chicken and it blends well, resepi kene cari, sebab i pun ingat2 gitu je..



Small world, my friend's friend, kenal my cousin. So she actually invited my cousin (cousin belah Emran).. Anak tiga ni, tapi tengok lah badannya... (*stress)


Ini masak salmon, highlight of the day. Makanan semua kami boleh bawak balik dan salmon ni lah yang menjadi top kegemaran Emir and Papanya


Ini adalah staff yang bertungkus lumus packing untuk kiterang. Kami tolong masak n dengar je.. Seronok kan bila masak ada orang kemas.. 


Dan ini adalah hasil of the day. 2 pastries, dan 2 dari hot kitchen.. kali ni punya kelas masakan, memang semua best-best.!! love it..


Cuma masa i dapat goodie bag tu ada sikit frustration, sebab Anchor yang diberi telah dibukak.. 

Takpelah bukan rezeki.. 

Apa pun i akan join lagi Women's Weekly even thi February. :) 

2 comments:

Mama Zharfan said...

nampak sgt sedap!

aimi said...

Teringin nk join kelas masak... Kena cari masa ni hehe

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez