Thursday, January 23, 2014

Projek memikat suami


Kita ni suka diulit mimpi. Berangan adalah normal untuk orang perempuan. Orang perempuan memang suka bende-bende sweet. Kalau gula, kita boleh rasa manisnya, tapi nak jadikan hidup kita macam gula 100%, bergantung pada rezeki masing-masing. Sweet pada kita, tak sweet pada orang.. Macam… kalau orang tengok laki kita pegang handbag kita, orang A akan kate – “ee baiknya laki tu, dia tak kisah pun pegang handbag bini dia” or person B will say “ape daa.. handbag bini pun nak tolong bawak”

So u get what I mean :)

Hidup I sebagai isteri dalam perkahwinan, I ni tak romantic kot.. tapi kalau compare laki I, laki I lagi susah nak romantic :p but we are happy the way we are. Kira macam kalau laki I hantar kad pun I boleh pengsan terguling-guling sebab terkejut in fact kalau laki I tetibe surprise ambik I kat klcc pun I dah rasa terharu haha.. kalau I pulak, I buat sweet-sweet sikit, nanti laki I mula lah tanya “buang tebiat ker” haha so memang  kiterang tak romantik :p

Sebenarnya topic utama nak cerita adalah I sekarang ni ikut cerita Projek Memikat Suami. Cerita yang diadaptasi dari novel, ada dekat Astro Ria hari Isnin jam 10 malam. Tak tau lah macam mana boleh start tengok, sekali bila tengok best pulak, terus I minta husband I belikan buku ni sebab tak sabar nak tau ending dia apa. I kata I nak bayar, sekali bila laki I beli, I terus cakap “free boleh tak”.. dia redha je lah kan.. bini pun sorang je..

Cerita dia tak delah laki ni dayus, I paling nyampah kalau I bace buku cerita, watak laki benci isteri sehabis mungkin sampai nak pukul-pukul.. untuk I, laki ni kalau dah pandai naik tangan dekat bini.. sila tinggalkan laa, same goes to the storybook, terus I reject author tu :p (over kan).. but not this story.. it goes with the flow..

Yang best tu, laki I pun layan.. so hari isnin 10 malam I dah duduk depan tv mengadap cerita ni.. walaupun ada lari sikit-sikit dari buku

Emma maembong ni cun betul..

Bottom line is, romantic itu perlu.. nak nak kalau dah lama berkahwin, I sendiri tahun ni adalah tahun ke 9 usia perkahwinan i. tapi itulah, I pun tak reti macam mana nak romantic. Kalau masuk romantika sure fail :p I suka tengok orang-orang tua yang berjalan masih berpegangan tangan.. (orang muda baru kawin, pegang-pegang tu normal).. in fact my parents, kalau ada bapak I, adalah mak i.. romantic in their own way… tapi yang pasti, romantic ni tak boleh buat-buat, kalau buat-buat especially depan orang, orang akan meluat.. hehe. Lagipun cerita kehidupan suami isteri ni kan rahsia rumah tangga..

So, mari kita romantic…. ;p lagipun malam ni Malam Jumaat haha


3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i suka lagi citer dlm buku...

lagi real hahahahah...
3 kali kot i katam baca :)

Mama Zharfan said...

me sebenarnya spesis romantic..tp mr hubby plak spesis tak romantik..so lama2 me pun dh jd tak de perasaan..terima seadanya ajer..
cuma time dok asing2 dulu...ada gaklah effort my hubby utk jd romantik--dia beli kad utk i hahahha jrg2 tau i dpt kad..so i really appreciate that..bagus gak dok asing2 sebenarnya..once in a while lah..

pstt good luck to u utk mlm jumaat ni!! i melepek jer lah...semua benda i rasa tak de perasaan sejak dua menjak ni...

Nad MamaZN said...

betul mira, romantik-romantik ni takleh dibuat-buat, nnt org tgk meluat, hehe

suka gak tgk citer ni, sbb suka tgk emma tu comel jek



 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez