Saturday, January 25, 2014

My future so call activity room

One of the drawback duduk condo adalah kawasan rumah yang sangat limited. walaupun isi rumah kami hanyalah 3 orang sahaja, tapi percayalah, barang dalam rumah kami ni macam untuk 10-15 orang. so memang rumah i sekarang ni agak sesak dengan barang.. 

i dah banyak tolerate kot untuk tengok barang banyak-banyak.. tapi lama-lama i dah rasa sampai masanya i nak rumah i cantik. barang tersusun.. i need to reward myself after my hardwork.. pendek kata, setiap barang mesti ada tempat simpan. i need to be strict, walaupun belum tentu orang paham ke tak. else, bagilah rumah banglo 20 bilik pun, kalau barang tak pernah sort out, rumah akan penuh jugak. itu antara wish list i tahun ni. 

by the way, rumah i need a major changes.. i main major is major... masa kami masuk rumah dulu, masa tu i was just 25, money is not there to renovate. just masuk beli barang yang sepatutnya dan itu adalah home sweet home kami. there is no renovation work at all. lepas tu no much changes after that.. 

one of the thing that im looking at is my balcony. condo i ada dua balcony, satu tu comel lote je ruang dia and another insyaAllah boleh letak 3 seater sofa side by side.. kire quite big jugaklah. the thing is, by right the balcony should either over looking klcc or pool area, but my house unfortunately this bigger size balcony is facing car park area. sekarang balcony ni pun tempat sidai baju with a lot of unwanted stuff dekat situ..

Jadi insyaAllah, kalau ada rezeki bulan March ni, i akan tutup balcony area ni untuk jadi another bilik. - activity room.. so half of the stuff in my living room could be transferred here in this area. so sekarang ni selalu jugak lah i belek-belek.. berangan-berangan sebelum i all out by march ni.. -- kire nak hadiah birthday untuk diri sendiri jugak




so .. this is my so call idea.. nak lukis tak pandai.. tapi cam gitu lah.. 


kalau nak share contractor yang bagus, built in cabinet company ke let me know ya..


4 comments:

Ezna said...

wahhhhh mira....nnti dah siap share photo yer :-)

Mama Zharfan said...

memang besh kalau umah cantik dan tersusun deconya :)

aimi said...

Waaaaa , draft nmpk cool... Betul, condi sll buat "rasa sempit" kan hehe. Kami lg la, enam org :):)

mamasyafi said...

Waaash lawa....betul dok kondo different dr rumah bertanah...personal experience
Dulu 8 thn dok miri & bintulu..rumah besar giler & laman luas..
Siap bela rabbit, kucing ayam
Now no more.....barang bertingkek tingkek kot..waaaaaaa

InsyaAllah lepas ni pindah kondo lagi...keperluan yang harus

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez