Friday, January 03, 2014

My 2013 contest journey

Azam baru, semangat baru dan jiwa baru. Umur makin naik, hati kene cantik, ibadah kene lagi menarik. Itulah yang i harapkan. Untuk pertambahan keluarga, kalau ada rezeki, adalah, kalau tak de its ok.. :)

Sebenarnya, i suka benor tengok orang buat summary what they have achieved in 2013. Rasa teruja dan gembira tengok kawan-kawan yang telah mencapai apa yang dihajatkan. Tak kurang juga 2013 meninggalkan kenangan pahit kepada kita semua. Tak semestinya kehilangan keluarga, tapi ujian terhadap kehidupan kita.. 

Apapun insyaAllah, tahun 2013.. ni saya nak laki i bace... I nak cantikkan rumah .. like seriously!! cuma i kene fikir macam mana i nak tempatkan barang2 yang terlebih muatan ni. maklumlah tinggal rumah kecik je. memang tak muat.. one of the thing, i will turn my first balcony into a nice activity room. InsyaAllah --> kene tunggu duit bonus :p 

Looking back in 2013.. i only want to share on my contest journey.. let's see what i have achieved on my BIG winnings. 2013 bukanlah tahun yang i beria untuk masuk contest especially the first part of the year. The excitement only came in november and december 2013.. Tapi in between, Alhamdulillah, ada juga few kemenangan yang i dapat rasa

1. Winner for Prince Hotel Facebook Contest - 3 Days 2 Nights at Prince Hotel




3. Digi Raya Story Contest - Samsung Galaxy Tab 8.9




5. B.Youth - Berjaya Youth Instagram Contest - 3 Days 2 Nights Full expenses paid Trip to Berjaya Tioman


and this is the top of the list..

6. Tiger Biskuat Realisasikan Impian - RM10,000 (Dolphin training session at Underwater World Singapore for 3 days 2 Nights - full expenses paid trip to Singapore


Kebanyakan yang i menang memang tak gune POP except for Leibniz Contest and Tiger Biskuat Contest, itupun i cuma hantar 1 entry saja. I don't trust spending many POPs unless memang dah tersedia ada..

Alhamdulillah, walaupun tidak setanding dengan pencapaian rakan-rakan yang lain yang sangat hebat, Alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk merasa nikmat menang contest yang besar dari yang Esa..

InsyaAllah, i sendiri tak sabar nak tengok what awaits me in 2014. Harap-harap rezeki dapat berpihak kepada saya. My dream list

1. Menang cash
2. Menang kerete
3. Menang makeover untuk rumah
4. Menang travel voucher

1.2.3 agak mustahil untuk saya, tapi no 4.. i will ensure it comes true tak kisahlah Malaysia ke luar Malaysia. Harap cinta hati saya dapatlah buat passport..

7 comments:

Abu Emir said...

:P

Nad MamaZN said...

in shaa Allah..
Moga tercapai wishlist 2014 mira :))

malaysiatercinta.com said...

Wah banyak hadiah dapat, tahniah.

Greenlava said...

Tahniah untuk 2013. Good luck untuk 2014 :)

Mama Zharfan said...

congrats and good luck dear mira :)

mommy nazeef said...

mmg best!! keep up the gud effort for year 2014 :)

Rina said...

insyallah Kak Mira..Amin..hofefully all dream comes true

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez