Monday, January 13, 2014

Makan time: Fish & Co Singapore - Emir's fave restaurant

Emir semenjak membesar sekarang, pilihan utama makanan Emir mesti berasaskan ikan. Lagi terangkat kalau masak ikan goreng ke, ikan masak kicap ke, yang penting ikan mesti ada. Kalau ayam daging tu tak adalah dia tak makan, makan tapi slow sungguh.. 

Hari pertama masa sampai di Singapore, i terus request makan Secret Recipe. Senang, sebab Secret Recipe ni dekat luar kedai di Vivo City tu besar-besar ada logo halal singapore, plus i sendiri dah google sebelum tu. Tapi bila tengok menu -- tak de beza nya pun dengan Malaysian menu.. so macam tak ada thrill kat situ.

Tapi nasib baiklah untuk dinner malam tu, the Agency just bagi kami duit, pandailah kami cari makan sendiri. So, sebab lalu dekat Fish & Co, Emir sendiri suggested to try this restaurant sebab dia nampak perkataan fish..

Sekali bila makan.. memang sedapppppppp !! Emir betul-betul enjoyed the food to the max.. bukan senang Emir makan sungguh-sungguh..


Atas ni kira alas pinggan.. dekat Malaysia bukan macam ni..

]

Emir ordered Fish & Chip Kids menu.

I order bende ni.. lupa nama apa.. Kenyang tok sah cakap. Masa tu terbayang, kalau ada laki i sure dia akan tolong habiskan..


Sebab banyak sangat duit dia bagi untuk belanja makan kan, so i nampak fried calamari je terus order!! Tamak sungguh.. Sekali, tak habis pun, suku pun tak sampai... so fried calamari ni i tapau bawak balik. and guess what, balik je hotel, Emir yang habiskan makan sotong ni.. 


Second day, as i mentioned to you in the earlier post, Emir had quite a long tiring day. So i asked him what he wanted to eat, and as expected, he chose to eat this.. AGAIN!!



Yes, same menu :)

Me on the other hand.. chose this.. once again, couldnt remember what i had, but tell you.. serious sedap!


ok closer look at Emir's fish and chip


So, balik dari Singapore i google nak tengok ada tak Fish & Co dekat KL ni, rupanya ada. Setakat ni ada tiga. Satu dekat Pavilion, satu dekat Sunway Pyramid n satu lagi dekat One Utama, so we went 1Utama..

Unfortunately the taste was a bit different. Fried calamari tu samalah, Emir punya fish & chip tu samalah.. Sebab goreng je kan. I punya makanan.. tak tau lah kenapa plain taste. and i tengok menu dia tak sebanyak menu kat Singapore. 

Husband cakap "biasa je, tak de best mana pun" 

so insyaAllah kalau ke Singapore, teringin nak bawak laki i ke sini.. suruh dia rasa. Seriously, betapa i teringin sangat nak berjalan tengok dunia dengan husband sendiri. But yes, at times, we couldnt force people to fulfill what we want :)

1 comment:

Mama Zharfan said...

siyes nampak sgt sedap..i pun suka fish & chips :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez