Wednesday, January 15, 2014

Langkawi visit - bukan untuk bercuti :)

Ini adalah my first visit to Langkawi after 17 years. yeah, u're right.. 17 years. Last sekali ke Langkawi masa 1996, ingat lagi masa tu last time Baba bawak pergi jalan-jalan, lepas tu Baba malas nak bawak sebab masa tu proses adik-adik nak membesar. Masa pergi Langkawi, adik I mengamuk guling-guling dekat Underwater World.. sebab nya.. nak nasik.. haih..

Ok itu cerita 17 tahun lepas..

So recently, in December my department organized teambuiding at Langkawi and I might say, it was seriously one fun teambuilding. and I  mean it.. ye lah, kami ni keje ala audit firm, sekali sekala tak ingat dunia macam ni memang enjoy habis..

and so this is my lunch buddies at EY and now in the same department with me. Naz really glad that she is around with me, at least boleh la mengadu domba.  I think, at work you really need someone you can share your feeling, your happiness, your miserable day.. sebab working is another world especially if you are in corporate world.. thats what i think...


Kami ke Langkawi via Malindo Air. my first experience naik Malindo Air and Malindo Air to me is not another budget airline. Ada TV and the seat quite comfortable.. 


and we stayed at Holiday Villa. Brief review on Holiday Villa Langkawi i dah letak pun dalam Tripadvisor (semangat kan :)). 


Banyak aktiviti yang dijalankan and memang seronok. Kat bawah ni session orang-orang baru yang join department kami. kene buat catwalk to introduce themselves.

Honestly, despite slight frustration that I  have in me (alaa biasalah, semua orang ade stress masing-masing), I do appreciate the relationship among my colleagues. 


kami department baru di company ni..jadi memamg ramai orang baru


Hari kedua memang penat sebab dari pagi sampai malam aktiviti. Malam kedua ada so call dinner and the theme was Pirates. The flag, the accessories dekat bawah ni semua buat sendiri and my team won the best dress.. 

Overall total i dapat RM100 shopping vouchers and thermos.. grand prize lucky draw best betul dapat jam swatch and paling i sibuk nak, voucher hotel stay... tapi biasalah, lucky draw macam2 ni i kurengg ong.. 


Hari ketiga sebelum check out sempat lah main-main tepi pantai..Cubaan melompat dari i tidak menjadi.. Badan berat macam tu lah... bawah ni semua bini orang, except yang tengah-tengah single mingle lagi..


sebab flight kami lewat petang jadi sempatlah berpusing-pusing sekitar langkawi (travel agent yang bawak). dekat bawah ni i pergi Nusantara, tempat yang sangat famous untuk minyak gamat..



lepas tu kami makan dekat satu restoren ni.. lupa nama apa, tapi dengar kata famous dekat langkawi.. First time makan som tam.. pedas sungguh


Pergi juga di Idaman Puri, tapi tempat ni bukan lah tempat i, i bukan a big fan nak beli pinggan mangkuk, tapi i rembat jugak pemanggang ajaib untuk bagi mak i.




Tempat Coklat?

Lupa nak ambik sebab rakus sangat pilih coklat.. 

InsyaAllah minggu ni secara impromtu dah tempat tiket pergi Langkawi with Mr. Husband and Emir. kira ad hoc vacation sebab cuti panjang kan minggu ni.. tempah tiket pun baru ahad lepas.. 

2 comments:

aimi said...

Team building ke? Mcm travel single je :) lama x pegi langkawi ...

Nad MamaZN said...

Bestnya p langkawi! Have fun emir n famili!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez