Monday, January 20, 2014

Berita harian: Impian jadi nyata

Dari kecil, i memang tak menggalakkan Emir untuk expose di depan kamera. Walaupun ramai yang cadangkan supaya i bawa Emir ke casting, tapi i tak berapa berkenan. Walaupun i tahu itu salah satu cara Emir untuk confidencekan diri sendiri, tapi i tahu, Emir ni time span dia sangat cepat. Tak boleh dia kalau kene casting dari pagi sampai ke petang..

Tapi dengan kemenangan dari Tiger Biskuat ini, tak sangka juga Emir ada banyak peluang untuk "beraksi" dalam surat khabar. Setakat ni cerita kemenangan Emir dah dipaparkan dalam 3 newspapers, NST, Metro dan Berita Harian. Cuma NST dan Metro, i cuma perlu hantar jawapan saja. tak de interview.

Untuk Berita Harian, inilah kali pertama diinterview. Pengalaman kedua saya di interview (first masa menang American Idol dulu) dan pengalaman pertama Emir.

Emir seperti biasa agak pemalu..


alhamdulillah juga sesi kali ni, Ayu pun join, Ayu dah biasa, confident saja cakap. alhamdulillah jugak sebab ada Anaqi, Emir tak de lah nak ikut perangai dia kan..


Ini gambar Ayu sekeluarga, jangan di tanya kenapa Ayu dok pandang bawah. Can u see that cheeky Amani.. comel sungguh


Tengok.. Ayu pandang bawah lagi.. semua gambr dalam simpanan i, dia pandang bawah.. sorry Ayu


Ini gambar kedua anak dan kedua ibu.


Dan gambar Emir. Emir asyik tutup mata, katanya panas.. (alahaiii anak :p)


Adik I mimi pun ikut jugak. Location interview adalah di WonderMama Bangsar Village.


Yes, semua gambar Emir tutup mata , sebab tu lah sekarang ni kalau kene panas je, memanjang mintak pakai spek hitam grr...


Dan ini adalah keratan akhbar Berita Harian sisipan Famili yang dikeluarkan pada 31 Disember 2013. Ada dua muka surat..


insyaAllah akan saya framekan kisah2 Emir..

3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahah...i kan pemalu tu yg tengok bawah hahahahha

Mama Zharfan said...

nice

aimi said...

Semua glemer :) tahniah mira dan kak ayu :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez