Sunday, December 08, 2013

Singapore Day 3 - Part 1 - The Flying Dolphin

Emir kene datang awal pada hari ketiga memandangkan hujan turun agak lebat pada hari kedua yang menyebabkan latihan Emir jadi pendek. Jadi as early as 10 am Emir started training as there was another show at 11. Jadinya, kami ni pukul 9 lebih dah menapak dekat UWS.. 

In fact pagi tu kami dah check out before 9 am but we left our luggage at the hotel. Sebab tu lah malas nak beli apa2 lagi sebab semua barang dah siap packed.

Hari ketiga, everything seems serious. Trainer pun serious, ye lah kan Emir nak buat show depan orang, haruslah serious. Emir pun serious. Sebelum tu photographer di UWS dah standby untuk ambil gambar Emir semasa sesi latihan kali terakhir.





Inilah bakal dolphin trainer UWS 10 tahun akan datang.. mana tahu kan :) Emir with the dolphin's ball and dolphin's food


Sebelum dipanggil dolphin, sekali lagi trainer tunjuk lagi dekat Emir . Nampak tak kasut Emir, Emir dari hari pertama dah ditukar untuk pakai kasut khas untuk train the dolphins. Kasut getah.  Nasib ada size Emir


Aksi pertama: Call the dolphin




Aksi kedua:  Suruh dolphin berenang terbalik


Aksi ketiga: Agah dolphin dengan box of fishes


Aksi keempat: Salam dengan dolphin




Aksi kelima: Suruh dolphin lompat dan kick the ball







Lagi sekali



AWESOME kan!! 

Macam mana at the first place the trainer trains the dolphin.. 

Such a once in a lifetime experience.. 

Alhamdulillah Emir dapat merasainya... 






















3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i teringin naik main ngan dolphin bila tgk emir buat aksi cenggini hehehhee

Mama Zharfan said...

awesome!! congrats again emir and mommy :)

Airin Diana Anuar said...

Seronoknye Emir!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez