Monday, December 02, 2013

Singapore Day 2 part 3 - Underwater World's indoor experience

Sambungan entry sebelum ni, lepas dah jalan-jalan kami pun terus menuju ke UWS. Emir pun mintak untuk ke sana terus, i pun ikut je, janji dia happy. To keep him happy is the top most important task for me as this program not only involved Emir and me, but also Tiger Biskuat, Agency and UWS and Emir to me is like "Ambassador" to ensure everything goes smoothly.

Ini dalam train. Alhamdulillah when it comes to UWS serta merta mood dia happy. and yes, he always looking forward to train the dolphins.


Gambar di billboard Pink Dolphin. On the first day, Emir refused to snap his picture here.. hari kedua dah ok sebab i cakap kat dia untuk kenangan gambar-gambar semua ni..


Hari kedua saya memang dah niat nak beli souvenirs. Nak beli sikit sikit sebab beg sandang yang i bawak tu memang dah menyakitkan belakang I.. kedai souvenir di UWS ni ada satu je. Ikutkan sebenarnya tak dibenarkan untuk ambil gambar dalam UWS tapi biasalah Malaysian suke langgar rules :D


Barang-barang dalam ni seperti biasa magnet, baju, dan sewaktu dengannya. Harga pun harga UWS lah cuma dekat sini u cant always convert sebab of cos u akan rasa mahal :) dan as a record, this is the only place i bought the souvenirs, sabar je lah kan. I tot i sempat jalan-jalan hari ketiga tu, sekali tak sempat sebab hari kedua hujan, jadi Emir punya training di"lama"kan pada hari ketiga seawal pukul 10 pagi. Nasib hari kedua i dah beli siap-siap tapi sayang tak banyak :(


Ini gambar official UWS dan background ni Emir yang pilih sebab kata Emir dia datang ke sini pun sebab adanya pink dolphin ni.. 


As a note, beginilah rupanya tempat dolphin show dan beginilah ramai orangnya bila Emir performed on the third day, I was on the other side, kira tempat ni ada dua bahagian..


Satu hari ada tiga kali dolphins and sea lion show, satu pukul 11 pagi, satu pukul 2 petang dan satu lagi pukul 4 petang. Setiap satu show dalam 30 minit and to me this is the only attraction in UWS .


and me with the youngest dolphin trainer in Dolphin Lagoon - Emir before the training started. 


p/s Sorry i ambil masa yang lama untuk cerita my trip to Singapore for my own records.. untuk kenangan saya di kemudian hari :) - tapi ni hari ketiga :) pukul 9 lebih gitu.. orang pun tak masuk lagi

2 comments:

Mama Zharfan said...

siyes sgt besh :)

Ezna said...

i teruja tengok pengalaman u kat sini. Rezeki Emir :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez