Friday, September 13, 2013

Serabut..

Sangat serabut. 

Ya Allah, memang kepala sesak. dengan workload yang membukit, dengan perasaan yang tak tenteram. A lot to say but i am just plain lazy to jot down sebab berdiam itu lebih baik. Memang betul pun, orang kata did that done that. Kadang-kadang berdiam ni dapat selesaikan segala masalah, tapi tak juga dinafikan satu pihak akan menang dan satu pihak akan kalah. Moga sikap toleransi pihak yang kalah harapnya dapat reward dari Allah kelak.

Rasa macam nak pergi bercuti, kalau boleh jauh sana. just nak lepak-lepak, nak ambik gambar, nak jadi shoppers. Gosh, i really need a shopping therapy, but honestly i keep that later. Shopping i have to put aside walaupun sekali sekala terbabas jugak, orang perempuan, nafsu shopping sentiasa ada. Sometimes mujur juga jadi orang gemuk sebab kami ni tak boleh sebarangan beli baju. Banyak kedai tak de saiz kami, orang kata poket selamat!

Saya tahu, banyak je hotel-hotel dekat. Rasa nak terbang , kekadang teringin jugak nak berjalan jauh sikit. Tapi, rasa macam kurang emosi kalau Papa tak de kat tepi. So cuti-cuti "jauh sikit" nampak nyer kene simpan dalam poket dulu. Tunggulah bila Papa sedia nak buat passport. 

Sekarang waktu lunch, Suria KLCC dekat bawah je, but again, im lazy. entah tak de mood nak tengok barang-barang, tak de mood nak jalan-jalan. I think i am a sad girl. Lepas raya, baru sekali je saya turun lunch, itupun semalam, kalau tak, i would rather melepak during lunch hour. Browsing here n there using my phone or yes, buat keje. Tapi hari ni phone tak de. nak turun tak de sape ajak lunch pulak .. again a sad girl is here .. :) no-lah, i think because i selalu declined bila depa ajak lunch, so ive been forgotten. MasyaAllah apasal lah emo ni.. :) Im not this type of girl. Walaupun pada hakikatnya, sape nak lunch volunteer je diri sendiri.. join je mana-mana group. Saje je cari isu. Alaaa, i kan suke cari isu. kalau boleh hari-hari nak cari isu. hari-hari buat muka tengit .

I left my phone at my mum's house. Tak tahulah macam mana boleh tinggal. Clumsy me. Ingat tadi nak blog pasal rambut Emir (he cut his hair). Kalau cakap pasal rambut Emir ni, kalau boleh sekarang jugak I nak pergi kedai gunting rambut, pergi potong. Pasal rambut Emir tu, memang betul buat i stress! Tak tau lah sebab hormon ke sebab apa ke. I just want his hair to be trim now and now! U all faham tak? At least release satu burden dalam kepala ni. Tapi Papa kata biar seminggu dulu. :(

Yes, im acting like a baby girl now.

Semua orang dewasa mesti ada sikap keanakan, and im showing you all mine now. 

Sekian..


2 comments:

Nad MamaZN said...

Saya pahammm
Harapnya segala masalah dpt diselesaikan dgn baik ye

Emirrrr!!
nakk sgt tau pasal rambut dia tu ;)

zety said...

mira u r not alone..i ade sindrom 'baby girl' ni last few weeks..mmg down btol..sedih xtentu psl..rs give up..tp lame2 heal sendiri ;)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez