Monday, September 23, 2013

Art Expo Malaysia 2013 - on how we see an art

Happy Monday. How's your weekend? Me, ok-ok je. Last Saturday, Papa ajak jalan-jalan ke Matrade. Kalau ikutkan kami tak pernah lagi pergi apa-apa Expo dekat Matrade ni walaupun Matrade belakang rumah saja. Jadi, sebab Papa pun nak tambah his Shutterstock collections, i pun tak kisah.. 


Memang nampak ramailah pengunjung rata-rata memang ada rupa dan gaya artis, pelukis, Tan Sri, Puan Sri, Dato' Datin, pendek kata ini lebih kepada pameran untuk orang kaya-kaya. Kami ni orang kebanyakan saja.. 

Tapi, jujurnya memang menarik pameran ni.. i yang tak reti nak value art pun rasa seronok.. 

ini lukisan yang i rasa sangat menarik. catchy juga. 
Artist: Erica Hestu Wahyuni


Ini lukisan dari Calvin Chua berharga RM19,000


Lukisan dan ilham dari Suzlee Ibrahim berharga
RM55,000


dan bawah ini tengok lah ketelitian pelukis. Ini bukan gambar photography, this is real art!

Lukisan dari Agung Manguputra

Secantik lukisannya, seriously, he is very detailed..

Secantik jugalah harganya

Lukisan ini berharga RM129,620



sebab Papa lama betul ambil gambar, i dengan Emir dah siap makan, papa baru booth yang kedua, untuk mengelakkan kebosanan, kami pun mulalah posing-posing


Emir pun sporting sebab dia pun dah start restless


i pun mengada jugak lah kan :p ni tinggal i malas nak crop dan edit gambar, kalau tak sure i pun masuk dalam gambar :p


bukan senang i nak posing macam ini depan orang lain kan :) bukannya pergi Madame Tussauds ke ape kan..

dan ini lagi satu lukisan yang sangat-sangat detail.. Please note, that we did not at all touch the paintings.. termasuk Emir. I myself have warned Emir to not even touch anything on the wall.. 


dalam pusing-pusing tu , i sempat terdengar sayup-sayup ada pembeli tengah deal harga untuk beli lukisan.. berpuluh ribu... ramai juga orang kaya dekat Malaysia ni yer.. :)


dan ini adalah lukisan yang paling mahal yang i jumpa di Art Exhibition ini..

Artist: Francoise Nielly

Lukisan ini berharga

RM192,800


Tapi dalam banyak-banyak lukisan, I think Emir looks very cute in this 

Artist: Hisyamuddin Abdullah 
Don't Play-play
Price: RM3,000


Comel kan.. 


2 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i mmg takde bakat dalam lukisan..tapi i mmg suke subjek lukisan heheheh

Nad MamaZN said...

Lukisan semia superb! Sesuperb harganya! Perghhh! Ye la, dorg nak dpt idea & nak siapkan pun makan masa gak kan? :)
Emir cute gmbr terakhir tu :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez