Tuesday, August 20, 2013

Selamat Hari Raya - Syawal 2013 di Melaka

Selamat Hari Raya rasanya majoriti dah kembali ke alam realiti.. anak-anak pun dah masuk sekolah, bila masuk je train, penuh macam biasa. Ingat lagi minggu lepas hari isnin, masa semua orang lain bekerja, saya je yang tak cuti, masa tu dapat rasa yang orang Malaysia masih lagi value Hari Raya. Ramai yang masih bercuti. Apa pun, jika dah dinamakan kerja. hidup mesti diteruskan, tak payah nak fikir sama ada orang suka atau tak dengan cara kita, yang penting kita tahu apa yang kita nak. Dulu i selalu risau apa orang kata, what other's perception towards me, but afraid not, now, I dun bother about those.. macam Emir cakap "lantak--lah" --> ni dia belajar dari Oh my English.. 

Speaking of those, how was your Raya? Me, seperti biasa, tiada yang menarik, tiada yang extra ordinary. macam biasa.. dan macam orang lain semua. tahun ni kami beraya di Melaka. kali ni seronok sebab semua adik beradik belah husband dah tune balik untuk dapat berjumpe dalam waktu yang sama. Kalau tak, memang berjumpa di KL saje lah.

So aktiviti yang menarik mestilah bergambar sakan. Kalau keluarga belah suami saya ni tak ada masalah nak panggil ambik gambar sebab memang derang suke ambik2 gambar ni.

Makin tahun, Encik Emran i dah makin menjauhkan diri dengan cabang photographer ni nak nak anak sedara dah terror juga ambik gambar. So gambar yang dalam blog ni cuma gambar dari iPad dan phone semata.. Gambar dari DSLR tak tau bila boleh dapat :) so gambar ramai-ramai tiada dalam simpanan :)

dekat laman rumah, belakang tu pokok rambutan. timing tak bagus, rambutan tak nak berbuah pulak masa raya ni


ini family abang Emran yang pertama. dah besar panjang dah semuanya


bergambar dengan Encik suami


bergambar dengan anak teruna yang dah tujuh tahun.. cepat betul masa berlalu..

dan of courselah kalau balik Melaka, berjalan rumah mak sedara perkara yang ditunggu adalah untuk mengambil gambar bersama Cermin Ajaib kesayangan kami


ni behind the scene.. sempat dicaptured oleh sepupu saya..


the best picture in the list.. Emir ni dia bagi few shots je, lepas tu dah buat perangai dah tak mo ambik gambar.. huhu, pasrahlah muke mak tak bersedia janji anak hensem senyum pandang kamera


dan lagi..

 tahun ke 8 bersama CERMIN AJAIB :)


Alhamdulillah...



3 comments:

mama tisya said...

selamat hari raya mira..cermin ajaib tu sentiasa ada tiap2 thn ye

Mama Zharfan said...

comel pic dgn cermin ajaib tu :)

azura samsuddin said...

selamat hari raya sis :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez