Monday, July 29, 2013

Menu bulan puasa 2013 by yours truly..

Honestly tengah malas-malas nak update blog, tapi kene update jugak sebab i rasa rugi tak update especially bila i masuk contest bergambar which requires me to post a picture..  i definitely know i somewhere somehowed i experienced that picture theme contest, tetapi malangnya, i didnt blog about it or i did blog but without a picture.. sayang.. nak cari dalam hard drive.. kirim salam la kan :)

and so, gambar-gambar dalam ni pun adalah outdated sebab semuanya i letak dalam Instagram.. (my id: ibuemir), tapi untuk diabadikan dalam blog ini.. mesti kene letak juga..

so mari kite lihat menu-menu yang i sempat masak dan ambik gambar dalam bulan puasa ni.. :)



Menu: Nasi putih, ayam masak kicap & kari ikan tenggiri


Menu: nasi tomato, ayam masak merah, grilled dory fillet & agar-agar.. ni masa ni pakai ambik je..


Menu: Nasi minyak, jelatah and so called ayam percik


Menu: Nasi dagang, ikan tenggiri, jelatah and nutella pudding

Menu: Ikan siakap sweet and sour -- yang lain beli


ni dekat rumah mak i, i masak dessert je dari baking class which i attended: Kek Kurma, Turkish baklava, Egg frittata, biskut badam


Menu: Ayam BBQ, fishball chicken ball soup..


Ni menu semalam: ikan siakap bakar, cendawan goreng and telur masak lemak..

you see: im very bad in presentation.. :p itu patut tugas laki i , dia pandai ambik gambar, tapi katanya -- lighting tak cukup (gambar tak cantik), bla bla bla .. :)

so menu ape hari ni?

4 comments:

Mama Zharfan said...

waaa semua nampak sedap!!!

Nad MamaZN said...

Kagum dgn mira
Balik keje sempat lagi masak2 :)

Sidratul Muntaha said...

sekali harung seme gambo
ehehhe
kami time buka tunjuk2 juga tpi minima la..
haus air je
ms sahur mmg msk
tpi simple2 la
motip?!
jimat pun satu
ke 2
sbb nak make sure tekak ni betul2 nikmat rs makanan raya ms raya 1st

Ezna said...

meriahnya masakan u :-) Terliur la plak bulan puasa ni.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez