Saturday, June 22, 2013

What keeps you alive?

i percaya dalam hidup ni kite tak boleh concentrate kepada bende-bende hakiki dalam hidup maksudnya makan, tidor, kerja rumah, jaga anak, pergi kerja. Kalau rutin hidup kite macam tu, i rasa boleh tension jugak dari sehari ke sehari.

I pernah lalui jadi housewife in 2011. Walaupun 7 bulan tapi rasanya masa tu semua orang tanya bende yang sama - tak boringke duduk rumah? jawapan i dengan jujur - tak!! i love to stay at home, doing the things that i want even though masa tu financial was an issue.

mungkin juga, jawapan i tak boleh pakai memandangkan i pernah rasa bekerja, duduk office, balik dah penat, sekali bila dapat duduk rumah, tak perlu fikir perkara macam tu, i rasa lege.

tapi, yang menarik, antara perkara yang dapat menggembirakan i masa tu adalah i dapat buat bende yang i suke tanpa ada batasan - main contest, baking, cooking

dulu masa i baru graduate, i kurang nampak kawan-kawan i cenderung melakukan sesuatu aktiviti, semua kalau update dekat Facebook bende yang sama, update pasal tempat kerje, dapat phone baru, jumpe kawan-kawan, tengok wayang, makan tempat ni, tempat tu..

mungkin masa tu kite semua tengah cuba untuk stabilkan hidup, masih mencari-cari apa yang kite nak.. kan ??

tapi bila umur dah 30 tahun ni, mungkin kebanyakan kite dah nak hampir stabil, sikit demi sikit i dah nampak, ramai kawan-kawan i dengan aktiviti masing-masing.. 

which i think

THAT KEEPS YOU ALIVE

giving colors to your life, which i find its a good thing!! it keeps you busy, you know what you have to do , you know what you are looking forward to..

kan..

tak kisahlah you suka 

1. main contest


obviously atas ni, yours truly la kan.. :)

2. baking  





Kak Loly, duduk dekat Doha.. terror betul baking

4. menanam



kawan i Shima duduk dekat UK.. cantik and kemas laman rumah dia

3. menjahit 


Kak didik - cousin i - love her creations!!


4. photography


Kawasan savanna edelweiss sebelum puncak raung, jawa timur, indonesia

Husband I ambik

5. artwork (buat khat ke :))

dari husband ku sayang lagi.. 

6. marathon 



kawan i Nita.. :) hi nita, aku tau ko bace blog ni hehe


7. cycling


my BIL 

8. panjat gunung 


Cousin i, Ani, bertemu jodoh pun dengan orang suke panjat gunung :)

9. errr main game? boleh laa  :p


10. dan sebagainya

i know it keeps you alive kan :)

Happy weekend!!

Minggu ni i nak buat no 1. n no 2.

you all?


4 comments:

Mama Zharfan said...

comping dh jd part of my life--kira hobby & side income :)

zety said...

i err..
1. shopping
2. shopping
3. jln2, cuti2

hehehe..tp sume tu mcm bazir duit jekan..

masak suke gak, tp ikut mood

Nina @ BabyBoon said...

I love this post mira!

Whatever we love to do we should embrace it!

I oove baking n cooking n most of all i love being a housewife n dont care abt an unused masters degree. Lolllll

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

contest, menulis,blogging, main dgn anak.. urusan keja umah... heaven semua ne...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez