Tuesday, June 11, 2013

Blogger event : Poise "Embracing the Realities of Womanhood & Light Urinary Leakage" Workshop

This is the first blogger event that I attended this year and of cos-lah excited tu terlebih sikit despite knowing that none of my closest bloggers friends accepted the invitation.
The event was held at aLoft Hotel, KL Sentral.. new hotel exactly next to LRT station and I think this hotel gonna be one of the famous hotel among tourists in no time.

And thankfully, my sister, Ainaa pun dapat join jugak.. and she was the one who forced to snap her picture at the hotel entrance which is in front of the busy road area -- :p..

Perhaps you are wondering why she was wearing baju kurung, well, actually we came all the way from Klang after attending kenduri Tahlil arwah Pak Long. Sekejap je dah 100 hari. Moga roh arwah ditempatkan bersama orang yang soleh. Al fatihah.



And so this is how the hotel lobby looks like.. everything is new in fact, they haven't charged for parking fees.. -- nasib :) so jimat lah duit kami kami :D



Before the event started, ada dua booths yang disediakan untuk kami-kami ni main game dan mencuba nasib. Sebenarnyer ada ambik gambar, tapi tak de pulak sebab masa tengah ambik tu pun, handphone banyak songeh.. kejap SD card penuh lah, kejap phone memory penuh lah..

Dua game yang ada adalah crossword puzzle dan juga fill in the blanks. Interesting.. hadiah kalau betul mestilah barangan Poise kan..

and me took this opportunity ambik gambar sorang-sorang.. ;)

















Acara dimulakan dengan presentation untuk produk Poise.



Panel jemputan pada hari itu ialah

Dari kanan

Ms. Jasmine Loh, Assistant Brand Manager, Adult Care - Pose, Kimberly Clark Malaysia
Dr. Hariyati Shahrima Abdul Majid, Phychologist and Assistant Professor of Psychology
Raja Azura - celebrity ambassador of Poise
Dr Seri Suniza Sufian, Consultant Obstetrician & Gynecologist
Ms. Neng Shahidah Sabullah, Senior Physiotherapist - Women's Health



Let me try to explain LUL in a simple words.. bahasa orang kebanyakan macam kita..

LUL ni bukan LOL - laugh out loud.. tapi light urinary leakage.. dalam bahasa kita tak ada istilah yang sesuai untuk represents LUL tapi kalau bahasa pasar, kite kate terkucil lah..

sebabnya, masyarakat kita di Malaysia masih lagi malu untuk menceritakan mengenai LUL padahal yang sebenarnye bak kate Dr Seri, tipulah kalau perempuan tak pernah kene.. jadi sebenarnyer ini adalah masalah sejagat, masalah kaum perempuan dan bukan masalah kesihatan.

Selalunya LUL ni sinonim dengan mereka-mereka yang mengandung, ye  lah, kalau kite mengandung, baby kite tekan tulang pelvik (harap lah betul explanationnya).. therefore, kite senang terkucil tapi sebenarnyer, banyak perkara sama ada kita tau atau pun tak yang menyumbangkan kepada LUL.. contohnya macam

1. Bersin
2. Batuk
3. Senaman
4. Angkat Berat
5. Ketawa..

Cuma masalah ni makin ketara kalau usia kita makin meningkat, particularly for those who aged over 40 years old or orang obes (macam I).

Tapi jangan risau, masalah ni boleh dirawat,but i dont think there is a medication for this. One of the way to treat ur bladder is by doing Kegel's exercise. First time i dengar perkataan Kegel.. punyalah lack of knowledge i ni, orang lain ramai dah yang tau..

For LUL, we have to understand what is the correct exercise. Kegel ni ala-ala senaman kemut-kemut.. the simplest thing to know what Kegel is -- bile kite tahan nak buang air kecil / air besar. That is Kegel. :) Demo telah diajarkan oleh Cik Neng.

The next thing is to know what is the right product. As far as Im concern, i tak perasan jenama lain yang specialised in LUL. Kalau Liner banyak. take note that liner and Poise pads (for LUL) are two different things. Nampak tak gambar dekat atas tu.. Kalau gune Poise you akan rasa lebih kering dan selesa. Dan Poise terbaru mengandungi Aloe Vera dan Vitamin E, jadi of cos kita tidak akan rasa bau kencing dan memudahkan aktiviti harian kita..


Gambar makcik atas ni adalah mak Raja Azura. Memang peramah orangnya, patutlah dapat dekat anak dia dan mak Raja Azura berkongsi cerita bagaimana Poise telah meyakinkan dan menyenangkan dia untuk melakukan aktiviti-aktiviti. Key point - you akan rasa kering..


Apalah event without yummy foods right.. ok presenting to you rainbow come on a stick, chicken mushroom pie and a box of popcorn.


We ended the event with a group photo... cari mana I.. angel dia mestilah tak nampak i paling besar kan kan kan hahaha..



dan i ambik kesempatan ambil gambar dengan Dr. Seri.. Datin Seri memang sangat popular di kalangan kawan-kawan kat ofis i. She is a gynae at Prince Court.In fact semua panel adalah dari Prince Court Medical Centre.


Dan satu-satunya blogger yang i familiar with.. Cik lily kite..nasib ada u.. barulah rasa best sikit, cik lily semangat, duduk barisan paling depannnnn sekali.. sure input banyak masuk :D


and this is the goodie bag.. adik I punye tak sempat nak ambil gambar.Nak dijjadikan rezeki, I menang Lucky draw dan dapat lah hamper tu.. :D I received two hampers, hamper yang sama masa jawab soalan dan hamper yang kat bawah ni masa i menang lucky draw.. :) Alhamdulillah rezeki.. sebelum ni jarang pulak (i rasa tak pernah kot) menang lucky draw, ni dua kali berturut pulak..

Apapun, looking forward to attend more events like this in future.!!

5 comments:

Nad MamaZN said...

Seronok jugak ek join event cmni..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila dapat jemputan jugak tapi ila dah saratla mira + ila kena banyak rehat sbb ada problem sikat prgnancy ne. BTW prof dr seri suniza tue sblum ke price court dia practice kat hukmsc dan dialah yang sambut amana dulu.. menyambut amana dgn vakum sbb mak dia tak reti push hikhik.. dah hampir 7tahun rupanya.. time flies

Mama Zharfan said...

waaaa mira sgt lucky!! sampai dpt dua hamper tu ;)
i'll be staying at this hotel end of this month (menang voucher) :)

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak meriah event ni :)

mama_umar_maryam said...

huhu..event ni i xdpt pegi sbb i ade kt penang,..klu x mmg confem jmpe u!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez