Tuesday, May 07, 2013

Post Election :) - my say..

should i or shouldn't i talk about politics in my blog.

First of all, I am wayyy lack of knowledge of politics and Hubby always teased me "tu la tak dapat jadi PTD, menteri pun tak kenai"

it's true you see.. :) recently i have one experienced where one of the exMB in one of the state came over for a makan-makan, and... sampailah i balik, i didn't know he was the exMB until hubby told me since he saw me acted like "tak de perasaan", kalau big group tak pe lah kan.. ini small group i buat tak reti.. so sangatlah obvious.. haha ..

and so, there you go..

i bet many of us have done our responsibility to choose the leader to lead our country. I myself (ok saje je nak bagi tau semua) beratoq sampai 2 jam setengah di tengah panas terik matahari.. and to be honest, i am "atas pagar" voter, i dont have any particular strong party that i favor. To me, i dont care about other constituency, what's matters is how far this candidate can help our area.. and most important part, since both of the candidates in my area adalah berugama Islam, to me it is important to check their background as well.. and afraid not, we have social media to be your reference in just one click..

and so... im satisfied with my decision :)

apepun, Datuk Seri Najib has sworn in as our PM yesterday. The decision is final. and he has the biggest task to win the hearts and mind of Malaysian. and yes, he has another 5 years untuk buktikan.. and not only for him to work harder but also his cabinets and alsoooo his wife. :)

by the way, ok tukar topik sikit.. i watched all channels malam lepas election untuk dengar result (i know we have Malaysiakini, SPR), TV1, TV3, NTV7, Bernama TV, Astro Awani... one of the channel (alaa u all pun tau yang mana) adalah sangat bias kepada satu party until i jadi fedup :) so i changed to other channels until-lah i stop dekat Astro awani..

ok, i dont concentrate on the topic.. but for the first time, i could see generasi pelapis pengacara.. yang channel lain semua veteran-veteran pengacara.. his name is Kamarul Bahrin Haron.. he has a very wide knowledge, well versed on the topic and for the first time, i rasa Suhaimi sulaiman tenggelam sikit :)

ok.. that's all on my post election topic.. tak reti cakap panjang-panjang.. :)

daaa...

5 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i rs orang bukannya tak suka najib sangat...tapi org sangat tak suka ngan bini dier..huhu

Mama Zharfan said...

me pun mls nak tulis bab2 politic kat blog wpun me minat politik hheheh

Ezna said...

Area me adun Dan parliament semua bangsa lain. Tau la kan area damansara jaya. ;) lepas tu thn ni omg.....ramaiiiiii giler orang mengundi area ni. Mostly area me ni Chinese. The best part mengundi kat sekolah rendah me.....;) last 5 years terus masuk untuk mengundi..., org tak Ramai, Kali ni memang me dapat rasakan whatttttt?? Ramainya orang....1 jam 30 minit beratur. Warga Emas pon Ramai yg mengundi. KawAsan me ni Ramai orang berumur. Harapan me pihak yang memerintah supaya Adil, saksama, tiada Rasuah, kronisme. Not only give 'gula gula' time nak dekat pilihanraya tetapi menjaga hubungan dengan rakyat. No big issues Baik pm or First Lady, pihak memerintah kena Adil Dari segi pembahagian budget untuk negeri negeri yang diterajui pembangkang. After all, rakyat negeri itu juga orang Malaysia. Oh ye last but not least.....kempen pilihanraya di tv bagi Adil ye....not only satu pihak sahaja diberi peluang. After all, mereka juga rakyat Malaysia bukan.....:)

Merlyn Hasshim said...

semua pakat segan-segan nak tulis ek. agaknya kena buat contest fasal slogan politik kot baru kita semua nak menulis? hehehhehehehhe

nadia farahida said...

nak muntahhhh dah nadia kak miraaa banyakk pasal politik memasing share dekat fb T____T
huhu

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez