Monday, May 13, 2013

Mother's Day - who is more excited :)

Kalau saya, tentulah saya sendiri.

Husband kureng sikit bab2 ni.. off to become a romantic guy? i boleh pengsan.. :)


and, on the note that i would love to be treated like a princess of the day, so i pun tariklah Emir melalukan aktiviti-aktiviti yang i suka..

nothing much, just pusing-pusing kawasan dekat-dekat dengan rumah..

sebab Ayu dah tagged i dekat Facebook kate ada goodie bag for mothers from gymboree, i pun pergilah Publika yang sepelaung je dari rumah. Emir kalau pergi Publika dia suka terpa MPH or tak pun cari tempat kosong untuk sambung main game..—skema u name it ..

masuk je kawasan Publika, ternampaklah satu stage yang agak catchy dengan perkataan Mother’s Day event. Tapi mata I cepat je tertarik bila nampak ramai mak-mak dekat situ dapat goodie bag..

baik… I tak boleh tunjuk excited tak bertempat..

so, tanpa berlengah lagi, I lalu dulu dekat Gymboree..  oh yes, memang ada goodie bag dari Tollyjoy .. lotion, shower, dan sewaktu dengannya.

Suke..? Sudah mesti..

Then baru I pergi ke centre court..

“test the water first”.. of cos, I don’t like people seeing me as jakun.. greedy, or Truly Malaysian who just loves freebies (yes, I am one of them). Found out that I need to register first in order to get the goodies.. .



Oh not to forget, your PR must be good :p so that you can have a quick chit-chat session until they offer you.. jemput makan..

Jemput makan… ??

You see lah.. apa makanan yang ada.. banyak ok.. banyak.. banyak!!





i ambik macaroon lah :)

 Walaupun makanan diletakkan di tengah-tengah alam, I tengok tak de sape pun yang datang dekat makanan yang bermacam-macam color dan sangat menarik. Ala-ala cocktail. Organizer tu memang cakap memang untuk public.. Lupe pulak orang-orang kawasan so call Mont Kiara or Hartamas ni tak heran pun nak mengadap bende macam ni, nampaknya sebab I datang dari kawasan Segambut area, apa lagi.. :D mengubat jugak lah hati yang luka tak dapat pergi event Playhouse Disney - Sophia the Princess.


ingat nak tunggu Atilia performed with her mother, tapi lambat sangat, Emir pun dah malas nak tunggu, i pun balik lah.. ramai jugaklah artis yang i nampak.. phew sexy mexy sungguh :) ada Dynas, Marion counter, Daphne Iking, Atilia,

oh ada Syarifah Sofia yang sudah bertudung.. terdengar dia cakap dengan someone...

"nak cari surau lah, nak solat sekejap" -- ok lebih kurang macam tu ayat dia

Alhamdulillah..

gambar artis-artis i tak ambik sebab sorang je kan, kalau ada dua tiga orang sama macam i yang sibuk2 nak ambik gambar, i would join :p

balik rumah, i am one happy mother with this goodie bag..


 :)

apa you buat di hari ibu?


8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

:) me bz ngan sukan afiq jer hehehe

ashra said...

Happy mom's day mira...
makin ensem emir ..hehe =)

wahh..ramai jumpa retis ye.
Sharifah sofia? owhh alhamdulillah...

Nad MamaZN said...

Kami plak p kenduri kawen
Pastu igt nak celebrate p makan makan
Tp sume restoran pilihan penuh huhu..

mummy_ayu said...

me..busy masa2k ngan Ibu...

Mama Zharfan said...

me bz tulis report kat ioi resort.sempat gak mandi kolam :)

mama_umar_maryam said...

best jugak event ni mira..i mean dgn makanan2 yg lazatt tuuu..xsmpt nk singgah BV pon nk collect tollyjoy ni..huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mengemas :(

Ezna said...

I Ngan dania tgk movie Sophia.....;)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez