Wednesday, April 17, 2013

The birthday dinner - Nelayan Titiwangsa Gombak

Mungkin ramai yang tak tahu Nelayan Titiwangsa kini sudah berpindah ke Gombak sejak November 2012. Dengar cerita tapak lama akan digunakan untuk luaskan lagi Titiwangsa.

Saya tahu pun secara kebetulan.. Baba selalu menetapkan "unspoken" syarat, kalau nak ajak makan, silalah jangan suruh dia meredah jam.. dan Baba kalau boleh memang nak solat jemaah di surau.. so kalau Maghrib habis dalam 7.45pm, traveling time lagi, kiranya hanya dekat-dekat sajalah jawapan dia..

Again, I menggunakan kesenangan dunia di hujung jari anda.. terkejut jugak sebab terjumpa Nelayan buffet.. mati-mati ingat Nelayan Titiwangsa. Malangnya tak banyak cerita mengenai Nelayan Titiwangsa Gombak.. Banyak mengenai Titiwangsa yang dulu.. 

Ok, dekat sini tak banyak i nak cerite pasal Nelayan, lebih kepada cerita sambutan kecil-kecilan hari lahir saya yang ke 31 bersama keluarga. sweet short and simple.. Encik Emran yang beria nak belanja semua .. Terima kasih banyak-banyak,,

and knowing keluarga Wan Salleh, kami memang makan banyak.. jadinya, ala carte restaurant kalau boleh hendaklah dielakkan.. and buffet suits us best :)

Ok secara keseluruhannya, nak pergi Nelayan ni memang kene pandai cari, rasa kalau orang luar mungkin sesat kot.. 

Harga RM29 untuk jumaat sabtu dan Ahad dan RM26 untuk hari lain (dewasa).. kanak-kanak rasanya separuh harga.. 


Sebab kami datang awal.. sementara menanti yang lain.. apa lagi.. makan dulu.. Emir pun perut dah lapar.. Kami pergi hari Jumaat, jadi tak ramai orang.. kami antara famili yang terawal.. adalah dalam 3 famili masa tu..


Lepas maghrib semua dah berkumpul.. termasuk pengantin baru.. (eh, adik i kawin pun i tak sempat nak update blog lagi :p)


Emir as usual sibuk dengan game Minecraft dia.. *geleng kepala.. By the way, adik I kat bawah ni boleh pulak patah tangan.. nak jadi Datuk Lee Chong Wei punya pasal..


dan lepas tu buang tebiat joget atas stage dengan tangan patah... oh kat sini pun memang sesuai untuk buat majlis kawin.. rasa boleh memuatkan dalam 1000 orang rasanya..


bersama kekasih hati.. yer kami sama besar :D 


and apologize sebab malas nak edit gamabr.. ni direct ambik dari kamera phone i..


sesi berbual-bual.. masa ni masing-masing dah kenyang dah


with my adik bongsu yangsusah nak ajak ambik gambar sama.. 


with my sticky man.. dekat sini satu je.. panas sikit.. sebab open air.. 


welcoming our new family member -- Syazreen!!


as usual adik I ainaa memang suka jadi centre of attention 


with our beloved Zubair.. the 10.10.10 baby.. dah nak masuk 3 tahun dah


and yes... i just fall in love with this picture.. beria ayah i nak ambik gambar bini dia.. mak i again, bukan kaki ambik gambar..


inilah family kecik kami.. (hubby tak dak ambik gambar, Cik yah tak dak dekat Perlis).. 


its not about food, its about family bonding. Alhamdulillah... 

3 comments:

Nad MamaZN said...

Suka jugak gmbr kandid mak n ayah mira tu..

Mama Zharfan said...

me lom sempat lg try mkn kat sini..dekat gak dgn umah me/uia ni heheh

Ezna said...

bila lak family u ni kecik...family u ni sangat besar. I mean sebab ramai adik beradik kan....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez