Sunday, March 10, 2013

When i seriously crazy to shop - Tanah Abang

I'm not a shopaholic. That's the fact.  During my traveling I would rather spend my money to visit few places rather than buying things. Yes adalah tp tak banyak. The most accurate fact is -- duit bukan banyak pun nk shopping :p

We felt a lot relief when we got to knw that Ascott hotel is just less than 10 min away from Tanah Abang -- of cos without traffic..

So, on the second day.. my sister dengan beraninya decided to go to Tanah Abang alone!! I knew mum has reminded me not to let her going alone.. but err. But err..

Dia dah besar.. let her make her own decision.. bukan dia tak tau mama tak bagi..

She said she took a bluebird cab and arrived tanah abang few minutes later..
And she went crazy with the offer. Balik tu.. I only got to talk to her around 9pm local time n she went on n on about tanah abang..

Macam mane pun honestly I lege sebab semua selamat.. that's the most important thing..

So the next day since my flight was in the afternoon.. pagi buta pukul 7.30 pagi kami dah sibuk cari teksi nk ke tanah abang..
N kedai2 buka cuma pukul 9 pagi but we arrived there around 8++..

Which I rase is a plus point...

Because we were the "pelaris pagi"..

N my sister ainaa is quite good in bargaining.. I kurang pandai sikit..

N yessss... gilee ok..unfortunately I only changed around rm600 je.. lepas tu pi mkn kedai best2 for the last two nights n guna cash.. so shopping adelah dalam rm500 kot..

Dan memanggggg tak cukup..!!

Sane credit card tak boleh guna.. debit card I takdak.. lupe pulak nk inform cimb.. so I have to make do with rm400 je.. lebih tu kene simpan utk teksi dan sewaktu dengannya..

N with less than 3 hours I'm quite happy with my buying.. cume tak sempat nk survey few stuffs.. duit pun dah takde..

Adik I tok sah ckplah.. entah berapa pasang kain dia beli..

I know bandung is a lot cheaper.. one fine day.. insyaAllah.. bapak I kate kalau pergi bandung dia nk ikut.. kalau ade rezeki lebih mmg i harap dapat tunaikan hajat bapa I dan bawak mak I sekali...





8 comments:

Mama Zharfan said...

sama mcm i pegi vietnam i bwk RM500 ajer utk shopping--abis licin then siap pinjam duit my mom lagi heheh

mama ila said...

wahhh..seronoknya shopping kat sana..hehehe...

salam kenal..ila follow sini =)

NazLurve said...

oh ur sister mmg berani. i pun takut ok nak jalan sorang2 kat situ. huhu.

NazLurve said...

oh ur sis mmg sgt berani ok! i pun takut babe nak jalan sengsorang. huhu.

Ezna said...

i kalau kat negara orang, i would rather wait for my hubby dulu so jalan2 bertiga...err anyway tak pernah merasa jejalan sengsorang kat negara org...

Wak Gelas™ said...

wak pon baru balik bandung bulan lepas..,ehHHee

ida khairani said...

gambar2 membuatkan terasa nak p indon walhal sebelum ni mmg rasa bukan kaki shopping so tak terasa nak pergi....ish ish..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez