Tuesday, March 19, 2013

Kelas ceria



Seperti biasa, Mr. Husband akan ambil Emir dari sekolah..

semalam sepatunya dalam pukul 1.15 Emir akan keluar dari sekolah..

Tunggu punya tunggu..

tak keluar..

Papa Emir punyalah tanya kawan-kawan Emir

Kawan Emir cuma jawab

"Emir is doing his homework"

Ok confuse..

Nak masuk tak boleh..

Sekolah tu memang ada very strict rules tak benarkan mak ayah masuk kawasan sekolah..

So tunggulah bapaknya....

Di bawah terik kepanasan mentari tengah hari..



Pukul 1.50 baru keluar..


dan dengan tenangnya bila papa tanya

"Buat apa"

and he replied

"sweep the floor.. I help my Ketua Darjah and Alif Zaim to clean the class"

Ok.. bapaknya tak boleh nak bising-bising kan :D...


Balik sebelum tidur, I asked..

"apa Emir tolong bersihkan"

"Collect the rubbish using hands, then arrange the chairs properly"

then i cakap

"Rajinnyaaa... orang lain tak tolong?"

"I just help because I WANT TO GET MORE PAHALA and give MORE CERIA to my class"


---- Alhamdulillah ----

p/s macam ni pun i dah rasa sejuk hati ibu, apatah kalau anak boleh hafaz Quran...


7 comments:

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah
Emir mmg anak yg baik

mummy_ayu said...

ala..so sweet & so good boy la emir nie..pandai sgt..

AyuArjuna BiGoshh said...

sejuk tgk emir :)

Mama Zharfan said...

that's so sweet :)

Ezna said...

rajin emir....:-)

ashra said...

alhamdulillah...
good emir..

jawapan emir tu cukup buat kita sebagai ibu rasa hepi dan bangga k.
keep up the good attitudes k emir..

=)

mamalisa said...

Sweetnya emir moga jadi anak soleh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez