Monday, January 21, 2013

Penang's beach

ini cerita masa cuti-cuti di Penang akhir tahun lepas.. -- rasa dalam awal Disember macam tu.. One of the reason why i chose to stay at Bayview Beach Resort sebab ada private beach yang bersih dan cantik. Yang lain tu ada juga tapi tak tau macam mana rupe, so kalau short holiday i dont like any surprise :p

Pantai dekat sini sangatlah bersih dan banyak water activities yang dapat dilakukan macam parasailing, banana boat, jet ski.. tapi satu pun i tak ambik memandangkan tak bersedia untuk melabur :p


nasib ada adik I, laki kesayangan I tak turun.. sedih :( duduk dalam hotel main game lagi dia suke, its been a while he didnt join us kalau i dengan Emir pegi main2 dalam  kawasan hotel.. selalunyer i layan Emir atau Emir layan I.. 


anyway, laut ni lah masa i umur 6 tahun dulu i hampir kelemasan, serious.. dulu hotel ni nama dia Rasa Sayang Hotel.. Alhamdulillah i sempat ditangkap oleh ayah I sebelum ombak besar datang.. lepas tu memang jarang ayah I bawak kami adik beradik pergi mandi laut atau mandi sungai..


nak masuk dalam air laut tengah2 alam tu, mak nyer malas nak basahkan baju since hari tu jugak nak checkout dah.. 

mengajar Emir main pasir dan kutip seashell.. bersungguh dia kumpul sebab nak bagi cikgu dia.. tapi bila balik KL, simpan buat perkasam -- dah lupe gamaknya


 mengambil pemandangan pantai .. saja suka2 ambik.. i know, if only ada dslr sure cun..


nak ajar Emir masuk the whole body dalam pasir, but i changed my mind, kang kalau aku duduk kang, satu baju habis berpasir, yang tukang kibass.. akak jugak.. so i malas :p, Emir cuma dapat kaki je sebab i malas nak tunduk and sentuh pasir :p


U see mana Emir pandang, inilah adik I, Cik Yah, dah nak masuk second year.. kecik molek, dia memang dah biase kalau orang panggil dia budak sekolah rendah :D


you see Emir pandang lagi ke arah satu tempat.. tak ditengoknya lensa kamera I..


walaupun dia jenuh mintak.. but I said SORRY

am not gonna spend rm40 for that ;p













dia nak naik kuda maaa... :)


4 comments:

Mama Zharfan said...

waaa mahalnya naik kuda tu...

NazLurve said...

emran n rizal mmg boleh geng! yup, main game mmg much2 better therapy for them dari enjoying the scenery. skrg ni i kena paksa juga rizal sbb x kan nak layan diri sorang2 kan. inshaAllah when the little bouncy lahir nanti boleh la dia layan i cam emir layan u. hehehhe..

~aYu~ said...

bestnya.. ayu xsabar nak main pasir pantai ni..

Ezna said...

mahal ek naik kuda ni...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez