Thursday, January 24, 2013

Kisah benar

Yg ni taip dari phone.. so ade ayat yg spelling error paham2 la yer..

Nk juga update di sini sbb I baru tahu kisah ini..

Kisahnya di group yg I kendalikan.. pade satu ketika salah sorang hamba Allah ni sering mengadu domba perihal kelakuan lakinya yg seakan tidak menghargai dirinya dlm pantang anak kedua..

Jadi.. ramailah para isteri di dalam group tu menunjukkan tanda simpati dgn ikhlas.

Dari srhari ke sehari dia akan bercerita kisah rumah tangganya yg dilanda badai..

Dalam mase yg sama.. hamba Allah ni giat mencari org utk bermain kutu.. di mana2 page memang nampak dia gila promote kutu ni..

Kemudian dipendekkan cerie.. mungkin disebabkan dia berjaya meyakinkan org dgn cerita yg disampaikan.. ramai juga org yg join main kutu di bawah kelolaan dia

Rupenye.. hamba Allah ni menipu duit org.. bukan sikit.. wallahu alam berape ramai org yg menjadi mangsa dia..

Dulu dia antara yg rajin update status di facebook.. srkarang senyap seribu bahasa.. paling menarik, wall hamba Allah ini dipenuhi dengan makian dan cacian dari mereka yg sudah "menderma"..

Cerita dari mangsa. Sms tak berjawab. Telefon tak berangkat.. cuma sekali dia sms salah sorang dari mangsa.. bila minta duit..  jawapan yg diberikan .. "mcm mane saya nk bayar. Saye ade duit rm12 je dlm dompet"

macamlah org kat luar sana kayaraya kan.. semua org ade cerita financial masing2..

Hmm macam2 manusia ni yer.. kerana duit org gelap mata..

Yg saya kesalkan ramai yg masuk adalah dari member group yg saya administer - komuniti ibu mengandung..

Kalau sorang boleh bayar sampai rm180 . Berapa duitlah yg berjaya dia kumpul..

5 comments:

Sabihah said...

saya pernah dengar perkara sebegini...mintak dijauhkan dari perkara2 yang tidak menyenangkan ni kan??

salam kenal..^^

Mama Zharfan said...

memang konpemlah yer dia songlap duit tu...emm...mcm2 ragam manusia esp bab2 duit ni..

NazLurve said...

oh my.. mcm2 cara org nak tipu duit ni eh. so maksud nya citer2 sedeh tu nak pancing undi ke?

Ezna said...

teruknyer dier :-(

Nad MamaZN said...

Moga dia cepat insaffff
Makan duit yg org yg tak halal kan...
Ksian kat anak2 jek nnt...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez