Friday, January 25, 2013

Birthday Dinner

Antara hari-hari yang saya betul-betul belanja orang keliling saya makan adalah hari di mana mereka dilahirkan :)

dan kali ini, atas persetujuan Emir, kalau tanya dia, of cos lah, his answer would always be - "nak makan sushi"..

selalunya i punya criteria memandangkan birthday husband i jatuh pada hari jumaat dan hari bekerja, kalau nak makan dinner tu, tak payah lah bercinta nak pergi jauh-jauh.. nak nak bila datang hari Jumaat, semua kereta macam "seronok" je bersidai dekat atas jalan .. tak sanggup i nak redah jam setakat nak pergi makan..

Mula-mula ingat nak pergi Halia Sime Darby, tapi sebab last year je dah 3 kali kot makan situ, so kene lah cari alternative lain.. lagipun sebab Emir kata nak makan sushi.. memang ok sangatlah sebab Shogun ada dekat Solaris.. tak payah jauh-jauh..


Shogun ni sesuai untuk orang yang suka makan jepun.. tapi tidaklah semua sedap.. macam tempura, soft shell crab kesukaan saya, adalah sedikit mendukacitakan, sebab dah sejuk dan agak oily..

Emir -- he loves to the max, siap cakap "wah, why everything here is free", dia tak tau, mak nyer kene bayar buffet. one thing here.. kalau datang bawak birthday girl/boy, birthday girl/boy boleh makan free tapi dengan syarat kene bawak 3 paying guests.. Guest tu boleh masuk kanak-kanak..










Tak banyak ambik gambar makanan pun, gambar kiterang je terlebih-lebih..

:D

5 comments:

mama tisya said...

tk pernh mkn kt shogun

Abu Emir said...

aik.. sempat publish dari opis? ker auto publish? :P

AyuArjuna BiGoshh said...

so sweet both of you :)

Ezna said...

bestnyer mira. hubby u sah sah free :-)

Nad MamaZN said...

Seronok papa emir, hehe

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez