Sunday, September 30, 2012

My First Kleenex Ultra Soft Fresh Scented Experience



OK, cakap pasal rumah saya sajalah.. Masalah Malaysia ni besar, belanjawan 2013 pun baru dibentangkan.. jadi usah kita peningkan kepala dulu..

Jadi, dalam bilik air, saya selalulah gunakan tisu.. Kita ni akan gunakan tisu untuk lap permukaan yang tertentu kan..

Jadi, pemilihan tisu tu amatlah penting...









Kita kan selalu berangan, kalau boleh bilik air kita ni ada ala-ala rupa dalam hotel.. tak pun gaya ala-ala bali ke, ala-ala perancis ke..

sebab tu setiap kali masuk hotel, rajin jugak saya ambik gambar dalam bilik air hotel hehe



Ok, sekarang dah tak payah berangan..

Lepas baca entry ni, sila cepat bertindak ye

Sebab masa ada kurang dari 24 jam je lagi

Sebab mungkin impian kita boleh jadi kenyataan...

Sebab Facebook Kleneex Malaysia sekarang ini tengah mengadakan Peraduan
"Refresh your Bathroom With Kleenex"


Jangan main-main, hadiah yang ditawarkan memang lumayan...


3 orang pemenang akan memenagi Grand Prize yang mana setiap satu daripada mereka akan menerima

RM10,000 Bathroom Makeover
1 Tahun supply Kleenex Ultra Soft Fresh Bath Tissues 
2 Muka surat di dalam majalah Parenthood untuk mengceritakan pengalaman anda bersama Kleenex..

Apa tunggu lagi...

Cepat sebab tarikh tutup peraduan adalah hari ini 30 September 2012...

Mudah saya, cuma beritahu Kleenex dengan cara yang mudah

Mengapa anda patut diberi bathroom makeover.. -- (nak translate in Malay bebetul tak pandai)

"Why you would want a bathroom makeover" in no more than 420 characters..

Mudah kan..

layari Facebook Kleenex Malaysia sekarang


Laman Kleenex Malaysia: http://www.kleenex.com.my/

Thursday, September 27, 2012

How BIG is BIG?

what else can you say when you have been selected as the grand prize winner..

not only that, the prize is Shopping Spree

and not only that, it worth

RM10,000

Congrats Friend.. I will not reveal your name here..

I know some of you dah tau pun, not a secret.. but let the winner share her winning experience kan...

*tahun ni tak nampak i menang ape2-- dun complain Mira, masuk pun tak sangat, :)

off we eat sushi

atas permintaan anak tunggal i , sebab bapaknye pi outstation, i pun dapat balik awal, jadi adalah masa sikit..

so emir seperti biase kalau tanye dia nak makan ape, he will answer "sushi"..

nak pi makan sushi king, nak meredah mid valley, malas la pulak. dulu ade sushi king dekat solaris, senang sikit sebab tak ramai orang, tp sushi king dekat solaris dah tutup.. so the nearest is mid valley..

nak pi rakuzen, walaupun sedap bangat.. tapi tak sanggup sebab mahai bebenar.. dulu mase farewell dekat tempat e&y rajinlah pi makan ramai2 kat situ.. last2 tengok jalan tak jem, i decide bawak emir pi sushi tei dekat tropicana city mall.. tempat sushi yg selalu jugaklah kami pi especially mase i keje kat de*llo*itte dulu. sekarang dah lame tak pi sedap out of the way...

emir ni sushi mane pun, bende yg dia amik tetap same, and kalau dia makan sushi memang seriously makan


and kalau tanye saye, yang selalu i makan adalah ape2 yg berkaitan dgn soft shell crab..


nak tengok berape pinggan emir makan...


you see, actually ade satu lagi sushi, he ordered himself yang waiter dah ambik, so total dia makan 5 pinggan, and Ibu makan 3 pinggan saje.. Emir punye pinggan all sushi, yang satu pinggan tu ade 4 - 6 ketul sushi, i punye, satu yang soft shell crab atas tu, satu lagi tako and satu lagi ikan..

yes, emir dah besar, portion pun dah makin besar.. 

the best part, kalau tanye dia nak order air ape, he definitely say..

"warm green tea"

:) 

Wednesday, September 26, 2012

he is on school trip today..

he is going to kl birdpark n butterfly farm today..




the wheather is not good today..

but i hope the trip is scheduled as planned..

on a lighter note, because of his trip, i arrived quite early today :p

p/s gambar dari htc pad.. tak cantik

Monday, September 24, 2012

while watching Homealone 2

i managed to snap this  shot

tergelak2 emir tengok cerite tu.. i told him cerite ni dari ibu darjah dua tiga... dia terkejut

abaikan pemandangan belakang, setiap hari slide tu dah jadi macam2 rupe.. pengaruh handy manny...


this week

1. hubby is not around for the whole week..
2. not only that, he bring along "our" laptop
3. there goes all my contest :( i have one submission to go -- blog contest from Kleenex
4. so today,  I have to drive myself to LRT Bangsar.. fine nothing interesting
5. But it took me 20 minutes to find a carpark
6. Came to the office with same old story flu
7. and realized that I am wearing a blouse that makes me uncomfortable.. butang (brooch actually) tercabut
8. and got to know my name was chosen to accompany the big boss to dot dot dot in next two weeks , hope another boss cancel this plan.. really not looking forward to travel this year
9. but overall..

im planning to start my exercise routine from today onwards :p

--- cross fingers harap2 jadi ---

Sunday, September 23, 2012

The Shutterstock - the other side of story..

Shutterstock pendek kata adalah satu cabang perniagaan. I mean online business. All you have to do is to take an effort to produce a good quality picture so that  your picture can easily be approved by the reviewer.

And with that effort, your picture is currently been sold all over the world, and Shutterstock provides a space for you to earn money without putting emphasize on marketing and promotion.

Kalau husband saya, his strength is producing calligraphy artwork. dan macam orang lain yang berniaga waktu bulan puasa dan bulan Syawal, tempias rezeki datang juga kepada suami saya.. macam seronok tengok hasil-hasil "berniaga" setiap hari. Memang sangat amazing, apatah lagi perniagaan jual beli dilakukan dalam USD..

Jadi tamat sudah musim raya, sekarang kembali kepada normal..

dan hari ni buat pertama kalinya bila tengok hasil perniagaan hubby,

terus saya cakap dengan sendiri ..



yes, you are right.. semalam, tak ada langsung gambar yang terjual.. buat pertama kalinya setelah berbulan-bulan saya tengok shutterstock hubby setiap hari, inilah kali pertama tak ada satu gambar pun dapat dijual..

Yes, dalam berniaga, ada pasang surutnya, dan berniaga adalah risky.. jangan percaya bila orang kata berniaga semuanya indah-indah belaka, itu marketing saja untuk buatkan kita ni lebih terpengaruh.. dapat lebih masa, lebih tenaga, lebih wang.. betul, but it is not all the time.. 

*peringatan untuk diri sendiri juga..


Saturday, September 22, 2012

BBQ at 8th floor


Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.

Mula-mula risau juga sebab keadaan kesihatan yang tak izinkan, saya sungguh demam for the last two days, flu is my middle name.. semalam pun, balik terus nak tido dulu sebab dah tak larat.. takut juga nanti melarat sampai hari ni..

first of all, its just a kecil-kecilan makan-makan. Saya sungguh mahu berjumpe bersama itu Ezna, Suzi dan Ayu, tapi memandangkan i yang selalu tak dapat join boat.. asyik ngelat jer.. di tengah sibuk training, i terfikir, why dont i buat BBQ party untuk kawan-kawan siber, dan ajak anak-anak depa terjun swimming pool..



Maaf tak dapat jemput semua, sebab tahu tak pandai nak layan ramai-ramai orang, kecik kecik pun belum tentu pas.. :)

jadi tadi telah selamat satu aktivit BBQ di tepi pool.. 


For a short note, semua bende buat hari ni, pagi-pagi pukul 9 terus kene pergi book bbq dekat management office. Selesai semua dah pukul 10, baru terkocoh nak pergi Pasar Borong Selayang and NSK. Dari sana pula, lari pergi rumah mak I nak ambik barang i yang ditinggalkan. Lepas tu lari pula ambik kakak yang tolong kemas rumah hari Sabtu, lepas tu lari pula ke Cold Storage beli barang yang tak de kat NSK, balik makan dulu sebab perut dah lapar.. suap Emir..

dan jadikan cerita, baru nak start basuh ayam pukul 2.30pm..


Bukan last minute preparation, tapi memang kene plan beli on that day jugak, rumah saya peti ais nya kecik saje, tak boleh nak simpan banyak barang dalam fridge.. kalau rumah mak i best lah, ade frozen besar gitu, sumbat je ape nak..

Bermula-lah aksi silat saya, of cos kalau i kat dapur, agak kurang minat untuk orang tolong, tambah2 pulak kalau  masa tak cukup.. 

Nasib lah BBQ kan, masak terus kat sane.. 

First guest, Amy, masa tu barang semua belum bawak pergi tepi pool lagi, arang pun baru pasang, berkejaran la kan.. naik turun naik turun lif.. sian Amy kene layan diri kejap.. Nasib tak lama lepas tu, Ayu dan family datang.. baru meriah..

Kesian Ayu, dia datang terus i mintak dia tolong i angkat barang lagi dekat rumah.. *slap me, suruh guest buat keje pulak.. 

Lepas tu Ezna sampai..



Kanak-kanak, jangan risau, nampak je pool, muke dah senyum panjang nak terjun dalam pool..

Emir pun same.. 

Tak lama lepas tu Suzi datang meriahkan keadaan..

Sorry juga, tak dapat borak panjang dengan mereka-mereka, I think it happens to all host :)

Yang penting, i will make sure my guests balik dengan kenyang dan happy :D

Terima kasih kepada Ayu, Ezna, Amy and Suzi sebab sudi datang, sorry kalau ade yang terkurang.. terima kasih sebab tolong angkat barang-barang  balik rumah i :D.. jangan serik datang lagi ok..

dan terima kasih hubby sebab jadi tukang BBQ :D

i tak serik nak buat lagi .. suke :D

*gambar kat atas yang collage tu dari kamera Amy, yang lain dari kamera i.. tu je yang ada, nak kene tunggu mereka-mereka ini upload gambar.. :D

Friday, September 21, 2012

Emir's current obsession

is hunting with Crossword puzzle.. to be exact, before he goes to sleep, kalau dulu cari bende tersembunyi, sekarang dah beralih arah ke Word Hunt..


and he is very good in searching for the words.. buku ni baya untuk kite juga sebenarnyer, so words dia ada yang menyenget, ke belakang, ke depan.. but he managed to find it.. of course lah not as fast as an adult, but kalau bagi dia masa, memang dia boleh buat..


i sendiri tak ingat i kecik2 besar Emir ni dah cari crossword puzzle, sesenang tu ada lah, but not as hard as he did.. ape pun bila dia mula buat bende ni, startlah tido lambat sebab cuba nak habiskan at least satu page..


so lepas dia dah boring buat crossword puzzle, otak i kene ligat fikir nak bagi dia buat ape pulak :)



Thursday, September 20, 2012

Why MAYBANK should gives me tickets to LEGOLAND

FROM A PERSPECTIVE OF 6 YEARS OLD BOY- EMIR


















FYI: 499 WORDS :)

*********************
This post is dedicated for the running to win MAYBANK - LEGOLAND Bloggers Contest. You can participate too as the winner will win FREE ticket, i repeat FREE ticket to LEGOLAND!!!! Visit www.maybank2u.com.my for further details.

Tuesday, September 18, 2012

Emir and his neighbour

Dear Emir and Danny

Im putting this down to let both of you know how close you are with each other. There is nothing in between to state that Emir is older 2 years than Danny. Last time, we (both mummy) could felt the difference - that time, Emir was too "old" for Danny, but now not anymore.

Last time, both of you would ended up arguing - as usual, Emir would cry, but as the time goes by, we hardly heard any argument (ok, tipu, ada but both of you managed it very well, no more Ibu or Mummy to calm any of you)..

Last time, Danny used to call you Abang Emir, but now, he just call you Emir.. no more Abang.. guess that he is now the same size as you Emir, Abang should be bigger and taller right :)


Whenever both of you started to play, Ibu and Mummy would just let the door wide open, so both of you can have two "playgrounds" at a time. 


I took these pictures today, 17 September 2012, both of you played together from 12pm until 8 pm, non-stop, itupun stop sebab Danny tertidur dekat our sofa..  


As a mummy, I hope that this relationship last forever, despite that Danny's mummy is considering to move somewhere in PJ real soon :(..

video

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez