Thursday, December 13, 2012

The Singapore wedding..

Secara kebetulan mama ade invitation wedding di Singapura. Jadi memang alang-alanglah untuk berjalan ke Singapura. Hubby tak boleh ikut memandangkan pasport yang hilang belum diganti baru, mula-mula ingat nak ke Singapore naik bas lah, lepas tu naik train lah.. last-last bile tiba hari kejadian semua anak beranak pakai naik kerete lagi senang..

and the driver of the day was my mum.. 

berjalan lah kami ke Singapore.. and yes, that was my first visit to Singapore. i was pretty excited, yes, tak tipu punya excited sebab hajat nak ke Singapore dah lama tapi tak pernah dapat sampai.

Tapi.. tapi.. tapi.. mama kata, sebab mama drive, memang akan terus ke rumah orang kawin je, tak denye nak berjalan ke tempat lain..

Pasrah :D

but it's ok.. rumah sedara mama terletak di Woodlands, sepelaung je dari tol kastam tu.. tapi bile orang cakap Singapore dah sampai ke .. and u know my answer will be -- DAH hahahaha walaupun takat pergi kenduri je.. 

Sampai saja i terus kagum dengan Singapore, bersih sungguh, turun dari kereta, Emir ternampak playground and terus mintak main.. senangyer budak kecik dapat kawan kan..


dan sebelum i berpeluh atau sewaktu dengannya, inilah satu-satunya gambar i dari dekat untuk hari tu.. yang lain semua dekat kamera adik I


decoration was simple yet elegant, sejuk mata memandang, ala-ala garden wedding party. tapi seperti biasa apa lagi, mari penuhkan perut dulu, itu adalah prinsip anak-anak Wan salleh sebelum bersosial bersama orang lain :p.. 


ada udang.. i love seafood, nampak udang ni dah happy.. u know sekarang ni i kurang sikit makan ayam, lebih kepada nak cari ikan dan segala mala makanan laut .. daging pun kurang, im more into fish now.. 

kongsi nasik dengan Emir you all, this is too much for me.. :) (alah kalau makan banyak orang tak kisah pun Mira :p) Emir makan banyak sekarang ni, i makan lebihan Emir, orang tua selalu marah kan kalau mak makan lebihan anak.. tapi kalau tak makan, sapa lagi nak makan kan..


Akhirnya sampailah pengantin lelaki masuk ke dalam dewan.. disambut dengan pantun dan persembahan silat dan paluan kompang..



sedang pengantin lelaki bersilat, tertarik pulak tengok pengapit duduk bersantai di pelamin bersama dengan pengantin perempuan :D kalau kat Malaysia tu sure makcik-makcik i dah melenting dari bawah :p


antara gambar favorite I.. candid picture gambar ayah I mengaminkan doa makan..



sebelum kami pulang, haruslah mengajak satu family berjemaah ambik gambar dengan pengantin.. kalau i sorang, nanti over pulak kan.. :) tapi tak terang pulak gambar ni.. 


if you are wondering kenapa Emir tak de dalam gambar..dia dah dapat pulak kawan lain dekat court basketball..



rasa Emir menghabiskan most of his masa here in Singapore with this boy.. 


 Selamat pengantin baru Shazana & Zaini.. moga bahagia ke anak cucu

harap lepas ni ada peluang lagi ke sana .. balik dari Singapore terus packing untuk balik ke KL.. bertolak ke KL dah petang, singgah JPO lagi sekali :p lepas tu sampailah ke KL pukul 1 pagi.. esok pergi keje macam biasa..

4 comments:

Ezna said...

uiksss larat u gi keje yek..kalau i tak berapa larat tu...:-) cayalah mira :-)

Mama Zharfan said...

hehheeh me so far baru 2 kali ajer pun ke singapore tu ;)

MyraQhairel said...

Hensem Emir !

zety said...

uwaa..i pon blm spi Spore..huhu

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez