Monday, December 31, 2012

Short trip to Penang

Selepas balik dari Jitra, memang I dah plan nak tidor di Penang,  jadi tak lah laki i kene bawak kete direct dari Perlis - KL kan, penat juga, sebab on the same day kenduri bersanding di pihak perempuan.

so, memang i dah book siap-siap tido dekat Bayview Beach Resort Penang, entry nanti i cerite kemudian.. ingat nak duduk hotel lain, tapi sebab ni sebelah Hard Rock -- gatai nak pergi hard rock + nak bawak Emir mandi pantai + i tot dia sebelah je dengan pasar malam tu.. so i pun tempah la di sini untuk sehari..

Rugi juga sebab sampai pun dah pukul 8 lebih.. so hari tu memang tak sempat lah nak bawak emir mandi pantai ke ape.. 

Pagi-pagi lagi esoknya, i dah kerah Emir suruh bangun untuk mandi pantai :)

bapaknya? -- kasik can dia rest + dia banyak level lagi nak main game :p


memandangkan konon-konon i tak nak basah hari tu, jadi i cuma bawak Emir kat gigi air je.. :) i tak bagi Emir pergi ke dalam sikit, sebab I sendiri pernah experience hampir-hampir tenggelam di kawasan ni masa umur I 6 tahun.. masa tu sekejap je, bapak I lepas kan I, so i mandi dengan adik I, sekali ombak besar datang tiba-tiba, Alhamdulillah i masih lagi bernyawa sampai ke hari ni ..


Emir main pasir dan kutip shells.. nak jadikan cerite ada sepasang girls baya Emir pun sibuk kutip jugak, so bersama-samalah mereka kutip.. 


masa ni ada kuda, ingat nak bawak Emir naik kuda, dia pun mintak naik kuda.. sekali bila tanya -- RM40.. 
CANCEL ;p 


me gambar di tepi pantai.. bahagianya kalau ada DSLR kan.. sure gambar cun :)


dengan adik I, sekali lagi Emir pandang kuda.. anyway, pantai ni ramai orang, its a private beach, tapi sebab i ambik gambar angle tak ade orang, nampak lah tak ada orang.. macam-macam orang main.. banana boat, parasailing.. jet ski.. memang meriah kawasan ni..


Then lepas dah sejam menapak dekat beach, i ajak Emir mandi swimming pool pulak.. mula-mula bawak Emir dekat separa adult swimming pool, tapi hati i tak tenang sebab air tu paras tengkuk Emir and Emir tak pandai swim.. so i suruh dia pergi kids pool.. pendek pun tak pe, janji happy..


Oh yes, masa ni kesian dekat Emir (walaupun dia tak kisah).. sebab masa ni dia main sorang-sorang, semua orang dekat situ ada adik beradik untuk main sama-sama, play together.. kesian Emir.. dia main sorang-sorang. I dulu masa kecik2 pun sentiasa ada kawan nak bermain..


but apart from his disadvantage.. he was still one happy boy.. :) dia memang dah biasa, cuma I dari adik beradik ramai, i tahu keseronokkan kalau ada kawan untuk main..


InsyaAllah.. mungkin 2013 rezeki i kan. mana tahu :)

5 comments:

mama tisya said...

emir tk join ke yg geng2 lain mandi manda tu..tp kalo die biasa sorg2 ok..tisya kalo mandi pool kejap je cr geng

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

bestnya cuti2 malaysia ni ..

**tisu kleenex dah sampai thanks ye **

Nad @ MamaZN said...

In shaa Allah, klu ada rezki, x ke mane... =)

Mama Zharfan said...

i doakan emir akan dpt adik soon..amiin --zharfan mintak nak lg 2 org adik...adoyai

Nina @ BabyBoon said...

InshaAllah mira! Happy new yr to u dear!

By d way, i always played alone as a kid(my sister is 8 yrs older).. But my childhood was happy. InshaAllah emir's is too!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez