Wednesday, December 19, 2012

Makan Sakan || Lynda Ikan Bakar

Kalau ke Kuala Perlis, ada banyak dereten kedai Ikan Bakar di jeti Kuala Perlis. Tapi mak sedara yang tinggal di Perlis cadangkan kami untuk ke sini. Dulu masa hantar adik ke Unimap, tak berkesempatan singgah di sini.. tapi rezeki juga, kami berkesempatan berkunjung ke Perlis lagi sekali dan kali ni memang tak akan lepaskan peluang ke sini..

Malangnya tak dapat bawak adik I sebab malam tu dia ada ujian.. :( next time ok.. kami parking betul-betul depan playground, apa lagi Emir dengan cepatnyer terus berlari ke situ...





Inilah dia Lynda Ikan Bakar.. kedai terletak dekat hujung sekali.. 



Jenuh jugak lah nak tunggu makanan, itupun kami datang awal jugak.. malang sikit kami selepas satu gerombolan pasukan makan beramai-ramai..



Emir kalau peluh, habis urat-urat merah dia menunjukkan rupa.. 



dan penat sangat menunggu, laki i mati kutu sebab game dah habis bateri, terus tertido sekejap..



dan ini adalah favorite i -- sotong goreng tepung ... love it to the max.. sedapp, i ada certain goreng tepung yang i boleh terima and this is one of it



ikan bakar, sekali lagi terkene dengan anak tekak i sebab i dont like ikan bakar yang plain taste.. i like ikan bakar yang campur itu dan ini .. mula-mula tak nak ambik ikan sebab i selalu je masak ikan siakap, tapi hubby kate, apalah gunanya pergi ikan bakar tak makan ikan bakar.. 



ini udang masak tiga rasa, ambik sepuluh je sebab Emir suka makan udang..



dan ini adalah favorite saya..mentarang.. masak pedas.. ;)



banyak kan, paling bermakna sebab Emir makan banyak.. serious banyak.. seronok tengok anak yang dah mula kuat makan.. ikan bakar tu was his favorite.. and sotong.. so i ngadap mentarang je lah since hubby pun tak minat sangat mentarang ni ..

anyway, total bill was RM78++.. ok kan.. 


5 comments:

Airin Diana Anuar said...

yummy nyee!
dah lama x mkn sotong goreng tepung yg sedap
seronoknye when u said emir mkn byk.. betul2.. rs puas kan tgk anak mkn beria. my kids...aduiii...jenuh la

Mama Zharfan said...

lapar la plak hehhe

ashra said...

uihhh..sedap bangat nampaknya tu..
harga pun ok kan..

best best

Ezna said...

ok la u. Dari me kena RM90++ untuk 5 ketul udang, pepahat :-(

b said...

no tlphone ada ?

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez