Friday, November 30, 2012

The Little Big Club - Part 1

Honestly, I baru discover pasal The Little Big Club masa tengah browse apa lagi Johor Bahru's attraction. al maklumlah pergi bercuti dari Rabu sampai Ahad. Rabu, sampai tak buat ape lah kan, since sampai pun malam.. Khamis satu hari pergi Legoland, Jumaat pergi Johore Premium Outlet (lama ok i shopping ;p -- puas), lepas tu Sabtu dah tak tau buat ape..

so browse punya browse.. i jumpa pasal The Little Big Club, yang terletak di atas Hello Kitty Town. Emir memang dah bagi warning tak nak langsung sentuh Hello Kitty,so I found this will be interesting..
Again, review on this, nanti i akan buat..

so i will start with mari bercerita..
 
Kami decide nak pergi ni pun lambat, sebabnya dok berkira-kira worth it tak i nak pergi, ye lah tiket sekali masuk RM50 (kalau ada mycard), tak kire budak kecik orang besar, satu kepala RM50, sebab i dok fikir-fikir, dah la semalam shopping sakan dekat JPO tu kan.. ni nak pergi sini lagi huhu..
 
tapi... bila lagi kan, kalau tak memang dah tak tau nak buat ape dekat Johor ni.. so we decided to go there :)
 
Masuk-masuk makan dulu.. datang pun dah pukul 2 lebih.. jangan terkejut, kami ingat kami je yang lambat, rupenye ramaiiiiiiiiiii je yang masuk pukul 2.. again the q nak beli tiket tak lama pun..

 
I might say this is the place to go untuk anak-anak yang tak cukup ketinggian masuk Legoland.. sangat fun.. Emir lepas makan terus ke sini.. oh yes, walaupun hujung minggu tapi kat sini the crowd is OK, paling tinggi nak beratur pun tunggu 3 kali baru dapat  naik.. tak lama kan


Just judge Emir's face how happy he was.. I pun happy walaupun dia kata mainan dekat sini tak cukup mencabar kalau compare dengan Legoland.. memang lah kan ni untuk infant banyak

Bertie the bus.. sama je macam Berjaya Times Square Theme Park, cuma beze nya dekat sini tak de limit height.. bawaklah si kecik you all tu naik..

dan inilah kot yang paling gayat dekat sini..-- so memang sesuai untuk budak kecik :)

ade bumper car jugak. first time i naik bumper car ok .. and anak teruna i yang bawak.. i redha je lah :)


 
you see muka mak yang terover excited.. honestly kat sini i had so much fun, banyak jugak i jadi macam budak-budak especially i betul-betul main dekat playground dia (tak ada dalam gambar, will update later)
 

naik windmill pulak..tak takut pun.. :) pendek je

 
anak-anak yang suka Thomas and Friends, sure suka Thomas ni.. boleh naik train lagi dan lagi sebab tak ada orang pun

ok, nanti i sambung lagi.. sekarang ni i ada dekat Jitra attend kenduri kawin -- jalan lagi dan nak menghabiskan cuti..


9 comments:

juelee said...

dah plan ngan hubby nak bawa rayyan gi sini next yr since rayyan suka benor ngan thomas and friends hehe but we will skip hello kitty town since anak boboy kan hahhaa

Ezna said...

Jitra :-) sape yg kahwin iteww? :-)

Mama Zharfan said...

waaa nampak sgt besh esp utk my lil ariff ni heheeh

Jojoe said...

tak pernah dengar pun... harus google skrg! thanks :D

ashra said...

Hehe..emir,macho seh tamau sentuh hello kitty tu...

Owh..bestnye.makin banyaks laks tempat tuk bebudaks pas legoland.sound interesting.
Kita yang orang johor ni pun belum sampai..baru gi jpo je..keke

Airin Diana Anuar said...

Nice!
Next time turun JB bleh la plan g sana. asek2 JPO..hihi
This time around can opt for Legoland or this Lil Big Club. fun je tgk emir tu..

mama_umar_maryam said...

oh myyyyyy...my umar menjerit nmpk thomas ni kt blog u mira,heheheh

nadiah said...

just nk inform je yg pingu igloo if nk maen no need to pay token. just wait for u'r turn then press the button start to play =)

Wan Amira said...

Salam Nadiah.. is it tak payah bayar... wahhh rugi sungguh i tak masuk :) thanks for the info

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez